2018-04-16 15:45

2018-04-16 15:45

Många försenade flyg

ÖREBRO

Airhelp, som hjälper passagerare att få kompensation för försenade och inställda flyg, har tagit fram flygstatistik för Sveriges flygplatser från påsken 2018.

Siffrorna som sträcker sig mellan skärtorsdagen 29 mars till annandag påsk 2 april, visar att Linköping, Lycksele, Örnsköldsvik, Sundsvall, Vilhelmina och Växjö klarade sig helt utan förseningar. Andra flygplatser hade det betydligt tuffare. På flygplatserna i Malmö, Östersund, Norrköping och Bromma var runt var tredje flyg, i vissa fall ännu fler, försenade med minst 15 minuter.

Malmö, där flest flyg var försenade, var 41 procent av planen försenade och på femte plats bland flest försenade flyg hamnade Örebro airport där cirka 25 procent av flygningarna var försenade.

Siffrorna som sträcker sig mellan skärtorsdagen 29 mars till annandag påsk 2 april, visar att Linköping, Lycksele, Örnsköldsvik, Sundsvall, Vilhelmina och Växjö klarade sig helt utan förseningar. Andra flygplatser hade det betydligt tuffare. På flygplatserna i Malmö, Östersund, Norrköping och Bromma var runt var tredje flyg, i vissa fall ännu fler, försenade med minst 15 minuter.

Malmö, där flest flyg var försenade, var 41 procent av planen försenade och på femte plats bland flest försenade flyg hamnade Örebro airport där cirka 25 procent av flygningarna var försenade.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.