2018-03-14 15:26

2018-03-14 15:26

Nyvald ordförande i DCU

CENTRUMUTVECKLING: "Viktigt med levande centrum"

Ylva Eriksdotter valdes nyligen in som ordförande i styrelsen för Degerfors Centrumutveckling, DCU. Hon efterträder Anna Nordquist på posten.

Det blev en del nyval i DCU's styrelse på årsmötet, däribland valet av ordförande.

Ylva Eriksdotter äger Studio Nova, som hon startade för ett par år sedan och är en av runt 40 medlemmar i DCU. Hon och familjen bor i hus som hon på fritiden renoverar och bygger om.

Hon är född och uppväxt i Degerfors, men flyttade härifrån då hon var 20 år och bodde i Göteborg och i England där hon jobbade på nattklubb. Efter tio år flyttade hon tillbaka.

Värva fler

Vad gäller DCU säger hon att de ska jobba för att värva fler medlemmar, även bland dem som har företag utanför centrum.

– Vissa kanske inte tror det är så viktigt med ett levande centrum, men det gynnar alla och vi vill nå ut med att det spelar roll. Det är faktiskt viktigt, liksom att folk ska bli mera köptrogna och handla lokalt och lojalt, så det gäller ju alla som bor här och inte bara medlemmar i DCU.

I övrigt kommer föreningen jobba med de tre stora evenemang som ska hållas i Degerfors under året, bland annat det som ska ersätta Storgatan Open och som inkluderar fler företag än de längs Storgatan. Men då det inte är helt klart, så kan hon inte säga mer om det för dagen.

Styrelsen

Styrelsen fick i övrigt följande utseende: Sekreterare Maria Gustavsson, kassör Mats Jonsson, ledamöter; Annika Hjärpe och Sven-Ingvar Källback. Suppleanter; Mimmi Öxne och Ingrid Brattén. Revisorer: Suzanne Hällström och Thomas Lilja med Virpi Ljung som suppleant.

Det blev en del nyval i DCU's styrelse på årsmötet, däribland valet av ordförande.

Ylva Eriksdotter äger Studio Nova, som hon startade för ett par år sedan och är en av runt 40 medlemmar i DCU. Hon och familjen bor i hus som hon på fritiden renoverar och bygger om.

Hon är född och uppväxt i Degerfors, men flyttade härifrån då hon var 20 år och bodde i Göteborg och i England där hon jobbade på nattklubb. Efter tio år flyttade hon tillbaka.

Värva fler

Vad gäller DCU säger hon att de ska jobba för att värva fler medlemmar, även bland dem som har företag utanför centrum.

– Vissa kanske inte tror det är så viktigt med ett levande centrum, men det gynnar alla och vi vill nå ut med att det spelar roll. Det är faktiskt viktigt, liksom att folk ska bli mera köptrogna och handla lokalt och lojalt, så det gäller ju alla som bor här och inte bara medlemmar i DCU.

I övrigt kommer föreningen jobba med de tre stora evenemang som ska hållas i Degerfors under året, bland annat det som ska ersätta Storgatan Open och som inkluderar fler företag än de längs Storgatan. Men då det inte är helt klart, så kan hon inte säga mer om det för dagen.

Styrelsen

Styrelsen fick i övrigt följande utseende: Sekreterare Maria Gustavsson, kassör Mats Jonsson, ledamöter; Annika Hjärpe och Sven-Ingvar Källback. Suppleanter; Mimmi Öxne och Ingrid Brattén. Revisorer: Suzanne Hällström och Thomas Lilja med Virpi Ljung som suppleant.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.