2018-03-14 15:17

2018-03-14 15:17

E-hälsoplan antogs av socialnämnden

DIGITALISERING

Socialnämnden i Degerfors antog nyligen en ny e-hälsoplan. Digitalisering av signeringslistor och annat har genomförts enligt gamla planen.

Den nya innebär bland annat nyckelfri hemtjänst. En förstudie har inletts och utifrån den ska man ta ställning till om det ska införas.

En fördel som socialnämndsordförande Anita Bohlin-Neuman (V) nämner är att hemtjänstpersonal inte behöver åka in till lokalen för att hämta nyckel vid larm, utan kan åka direkt ut på larmet och låsa upp med hjälp av en mobilapp.

Andra e-tjänster som kan bli verklighet är att digitalt kunna ansöka om hemtjänstinsats, matlåda eller annat.

– Kommunerna ligger långt efter statliga myndigheter här, det mesta går ju att sköta med bankID i dag. Vi börjar med enkla saker, så småningom kanske man kan söka försörjningsstöd och annat digitalt, säger socialchef Ingmar Ångman.

Den nya innebär bland annat nyckelfri hemtjänst. En förstudie har inletts och utifrån den ska man ta ställning till om det ska införas.

En fördel som socialnämndsordförande Anita Bohlin-Neuman (V) nämner är att hemtjänstpersonal inte behöver åka in till lokalen för att hämta nyckel vid larm, utan kan åka direkt ut på larmet och låsa upp med hjälp av en mobilapp.

Andra e-tjänster som kan bli verklighet är att digitalt kunna ansöka om hemtjänstinsats, matlåda eller annat.

– Kommunerna ligger långt efter statliga myndigheter här, det mesta går ju att sköta med bankID i dag. Vi börjar med enkla saker, så småningom kanske man kan söka försörjningsstöd och annat digitalt, säger socialchef Ingmar Ångman.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.