2018-03-13 16:21

2018-03-13 16:21

Ny timplan i skolorna

SKOLA: Föreslås gälla från höstens skolstart

Barn- och utbildningsnämnden i Karlskoga ska fördela antalet undervisningstimmar inom respektive stadie, genom att ange undervisningstiden i varje ämne i minuter per vecka.

Detta efter ett riksdagsbeslut om en ändrad timplan i den svenska grundskolan, syftet är att upprätthålla likvärdigheten i grundskolorna. Det innebär att begreppen stadier och årskurser åter ska användas och att kommunerna inte längre lika fritt får fördela undervisningstimmarna mellan olika stadier. Den nya timplanen föreslås gälla från höstens skolstart.

Detta efter ett riksdagsbeslut om en ändrad timplan i den svenska grundskolan, syftet är att upprätthålla likvärdigheten i grundskolorna. Det innebär att begreppen stadier och årskurser åter ska användas och att kommunerna inte längre lika fritt får fördela undervisningstimmarna mellan olika stadier. Den nya timplanen föreslås gälla från höstens skolstart.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.