2018-03-13 13:20

2018-03-13 13:39

IVO kritiserar tvångsvård

ANMÄLAN

Kvinna rymde och skadade sig själv.

En kvinna som tvångsvårdades på ett boende som drivs av Statens institutionsstyrelse, Sis i länet försämrades och fick läggas in på en sluten psykiatrisk avdelning för unga vuxna i Örebro.

Kvinnan kunde dock avvika från avdelningen, som inte fick använda tvångsåtgärder. Efter att hon rymt så skadade hon sig själv. IVO, inspektion för vård och omsorg, kritiserar nu samarbetet mellan Sis och psykiatrin.

En kvinna som tvångsvårdades på ett boende som drivs av Statens institutionsstyrelse, Sis i länet försämrades och fick läggas in på en sluten psykiatrisk avdelning för unga vuxna i Örebro.

Kvinnan kunde dock avvika från avdelningen, som inte fick använda tvångsåtgärder. Efter att hon rymt så skadade hon sig själv. IVO, inspektion för vård och omsorg, kritiserar nu samarbetet mellan Sis och psykiatrin.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.