2018-03-13 13:21

2018-03-13 13:21

Fack kräver trygghet

ARBETSMILJÖVERKET

Två nattpatruller i Karlskoga larmar om saknat stöd och utebliven handledning sedan personal utsatts för hot och kränkningar av en vårdtagare, skriver nyhetsbyrån Siren.

Enligt handlingar som inkommit till Arbetsmiljöverket ska personal av rädsla ha flytt från vårdtagarens bostad, och ett skyddsombud kräver nu att kommunen säkerställer tryggheten.

Enligt arbetsmiljölagen ska en arbetsgivare omgående besvara ett skyddsombuds begäran om åtgärder.

Om skyddsombudet inte är nöjd med beskedet kan han eller hon lämna frågan vidare till Arbetsmiljöverket. Det kan också hända att ett skyddsombud skickar en kopia på begäran till Arbetsmiljöverket för kännedom redan när begäran skickas till arbetsgivaren.

Enligt handlingar som inkommit till Arbetsmiljöverket ska personal av rädsla ha flytt från vårdtagarens bostad, och ett skyddsombud kräver nu att kommunen säkerställer tryggheten.

Enligt arbetsmiljölagen ska en arbetsgivare omgående besvara ett skyddsombuds begäran om åtgärder.

Om skyddsombudet inte är nöjd med beskedet kan han eller hon lämna frågan vidare till Arbetsmiljöverket. Det kan också hända att ett skyddsombud skickar en kopia på begäran till Arbetsmiljöverket för kännedom redan när begäran skickas till arbetsgivaren.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.