2018-03-12 06:00

2018-03-12 06:00

Hasse odlar på Solliden

TRÄDGÅRD: Fler med gröna fingrar

Hasse Andersson och Monika Forsberg är deltagare på Sollidens idéträdgård i år.

”Den goda trädgården” är temat för årets idéträdgårdar på Solliden. Idéträdgårdar har arrangerats några år på vid det öländska slottet, på Gustaf V krocketplan. Deltagarna får odla på sju gånger elva meter var.

I år fick man in väldigt många ansökningar, så det var svårt att välja ut vilka som skulle få delta, enligt Susanna Stenborg, marknadskoordinator Sollidens slott.

– Vi är mycket nöjda med urvalet och det ska bli spännande att se slutresultatet, säger Stenborg i ett pressmeddelande.

Hasse gör, som bekant, ett program som heter Hasses trädgård, på Barnkanalen. Där får barn följa en växt, från frö till matbord.

Även idéträdgården beskrivs ”som en rolig trädgård med stil och finess, som välkomnar nyfikna små trädgårdsmästare men även vuxna”. Här kan besökarna bland annat upptäcka gitarrträdet och trallbäcken, enligt pressmeddelandet från Solliden. Förutom Hasse står Monica Forsberg, Jenny Andersson, Lisa Banestål, Thomas Banestål, Lena och Kjell Åberg för den trädgården.

Övriga deltagare i år är: Jessica Lyon, Odlings TV, Lilla Bjers, från Gotland, samt Pelargonien med Kersti Liss Nadjalin och Johan Andersson från Örebro.

Kungaparet inviger trädgårdarna 1 juli och trädgårdarna visas upp juli och augusti.

”Den goda trädgården” är temat för årets idéträdgårdar på Solliden. Idéträdgårdar har arrangerats några år på vid det öländska slottet, på Gustaf V krocketplan. Deltagarna får odla på sju gånger elva meter var.

I år fick man in väldigt många ansökningar, så det var svårt att välja ut vilka som skulle få delta, enligt Susanna Stenborg, marknadskoordinator Sollidens slott.

– Vi är mycket nöjda med urvalet och det ska bli spännande att se slutresultatet, säger Stenborg i ett pressmeddelande.

Hasse gör, som bekant, ett program som heter Hasses trädgård, på Barnkanalen. Där får barn följa en växt, från frö till matbord.

Även idéträdgården beskrivs ”som en rolig trädgård med stil och finess, som välkomnar nyfikna små trädgårdsmästare men även vuxna”. Här kan besökarna bland annat upptäcka gitarrträdet och trallbäcken, enligt pressmeddelandet från Solliden. Förutom Hasse står Monica Forsberg, Jenny Andersson, Lisa Banestål, Thomas Banestål, Lena och Kjell Åberg för den trädgården.

Övriga deltagare i år är: Jessica Lyon, Odlings TV, Lilla Bjers, från Gotland, samt Pelargonien med Kersti Liss Nadjalin och Johan Andersson från Örebro.

Kungaparet inviger trädgårdarna 1 juli och trädgårdarna visas upp juli och augusti.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.