2017-12-07 21:29

2017-12-07 21:31

Örebro ökar igen

ÖREBRO: Örebro firar 150 000 invånare

I går släppte Statistiska centralbyrån nya siffror som visar att Örebro kommun överstigit 150 000 invånare.

På Örebro kommuns hemsida står att det talas mycket om att Örebro är en stad som växer ur en stads perspektiv där fokus ligger på nya stadsdelar, byggnader och vägar. Men Örebro växer på många fler sätt och från och med nu i december så kan vi stolt skryta med att slagit över till 150 000 invånare.

– Det är en milstolpe att vi nu passerar 150 000 invånare och det visar att Örebro som kommun har en stark attraktionskraft. Dels genom att individer väljer att flytta hit men också att företag växer och utvecklas här, säger kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson (s) i ett pressmeddelande.

Den senaste preliminära befolkningssiffran som Statistiska centralbyrån har gäller läget den 1 november 2017.

På Örebro kommuns hemsida står att det talas mycket om att Örebro är en stad som växer ur en stads perspektiv där fokus ligger på nya stadsdelar, byggnader och vägar. Men Örebro växer på många fler sätt och från och med nu i december så kan vi stolt skryta med att slagit över till 150 000 invånare.

– Det är en milstolpe att vi nu passerar 150 000 invånare och det visar att Örebro som kommun har en stark attraktionskraft. Dels genom att individer väljer att flytta hit men också att företag växer och utvecklas här, säger kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson (s) i ett pressmeddelande.

Den senaste preliminära befolkningssiffran som Statistiska centralbyrån har gäller läget den 1 november 2017.

  • Anders Persson