2017-12-07 06:00

2017-12-07 06:00

Högre snurror även här

LEKEBERG: Samråd pågår för Kronoberget öster om Degerfors

Nu söker Stena Renewable ändringstillstånd hos länsstyrelsen för de 16 vindkraftverk som de fått tillstånd att uppföra öster om Degerfors.

– Ungefär i höjd med Ribbohyttan, där vi har tre naturreservat och Bergslagsleden går fram, ska 16 vindkraftverk byggas. Nu vill Stena ändra höjden från 185 till 250 meter och det kommer synas ned till Askersund, säger Degerforsaren Kent Gustafson som upplever att frågan orsakat turbulens i hela länet bland såväl privatpersoner som organisationer.

– Naturligtvis blir det helt nya förutsättningar om höjden ska ökas så mycket, tänk bara alla vägar som ska byggas för att få fram dem och här har Regionen satsat på Bergslagsleden, röjt sly och satt ut nya skyltar med mera, säger han vidare.

När första tillståndet gavs till vindkraftverken var man från bygg- och miljönämnden i Degerfors emot det, enligt Gustafsson, eftersom man ville hålla fritt från vindsnurror på den kanten vid Fasaskogen.

Samråd pågår som bäst och yttranden ska lämnas skriftligen senast den 18 december.

– Ungefär i höjd med Ribbohyttan, där vi har tre naturreservat och Bergslagsleden går fram, ska 16 vindkraftverk byggas. Nu vill Stena ändra höjden från 185 till 250 meter och det kommer synas ned till Askersund, säger Degerforsaren Kent Gustafson som upplever att frågan orsakat turbulens i hela länet bland såväl privatpersoner som organisationer.

– Naturligtvis blir det helt nya förutsättningar om höjden ska ökas så mycket, tänk bara alla vägar som ska byggas för att få fram dem och här har Regionen satsat på Bergslagsleden, röjt sly och satt ut nya skyltar med mera, säger han vidare.

När första tillståndet gavs till vindkraftverken var man från bygg- och miljönämnden i Degerfors emot det, enligt Gustafsson, eftersom man ville hålla fritt från vindsnurror på den kanten vid Fasaskogen.

Samråd pågår som bäst och yttranden ska lämnas skriftligen senast den 18 december.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.