2017-10-13 10:12

2017-10-13 10:12

Dömd för barnmisshandel

BROTT: Greppet om sonens arm lämnade blåmärken

En kvinna har fällts för att ha tagit ett hårt grepp om sin sons arm. Så hårt att han fick blåmärken och hade ont länge.

Det var i januari i år som kvinnan och den elvaårige sonen hamnade i en dispyt om toarullar. Hon tillrättavisade honom genom att ta tag i hans arm och uppmana honom att sätta sig i soffan.

Dagen efter händelsen upptäckte skolpersonal att pojken hade blåmärken på armen, som avtryck efter fingrar, och verkade ha ont.

Kvinna medgav att hon tagit tag i pojken men menade att greppet inte varit så hårt och att hon inte gjort sig skyldig till något brott. Hon förklarade vidare att familjen vid tillfället hade det ansträngt ekonomiskt varför hon var mer irriterad än vanligt.

Utifrån den samlade bedömningen ansåg Örebro tingsrätt att kvinnan gjort sig skyldig till ringa misshandel. Hon dömdes till 60 dagsböter på 50 kronor, totalt 3 000 kronor. Dessutom ska hon betala ett skadestånd på 5 000 kronor till pojken.

Det var i januari i år som kvinnan och den elvaårige sonen hamnade i en dispyt om toarullar. Hon tillrättavisade honom genom att ta tag i hans arm och uppmana honom att sätta sig i soffan.

Dagen efter händelsen upptäckte skolpersonal att pojken hade blåmärken på armen, som avtryck efter fingrar, och verkade ha ont.

Kvinna medgav att hon tagit tag i pojken men menade att greppet inte varit så hårt och att hon inte gjort sig skyldig till något brott. Hon förklarade vidare att familjen vid tillfället hade det ansträngt ekonomiskt varför hon var mer irriterad än vanligt.

Utifrån den samlade bedömningen ansåg Örebro tingsrätt att kvinnan gjort sig skyldig till ringa misshandel. Hon dömdes till 60 dagsböter på 50 kronor, totalt 3 000 kronor. Dessutom ska hon betala ett skadestånd på 5 000 kronor till pojken.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.