2017-10-12 11:58

2017-10-12 11:58

Dömd för grovt rattfylleri

KARLSKOGA NOTERAT

En kvinna i 50-årsåldern har dömts till samhällstjänst efter att hon kört bil trots att hon var full.

En kvinna från Karlskoga stoppades av polisen när hon körde bil i Storfors i juli. Polisen hade fått följa efter henne ett tag och signalera innan hon till slut stannade bilen. Det visade sig då att hon hade druckit vin tidigare under dagen. Provtagning visade att hon hade 1,28 promille alkohol i sig.

Kvinnan själv nekade till att hon begått något brott. Hon medgav visserligen att hon hade druckit vin den dagen men menade att hon inte var så påverkad av det.

Örebro tingsrätt ansåg dock att bevisningen mot henne räckte och fällde henne för grovt rattfylleri. Påföljden fastställdes till villkorlig dom samt 50 timmars samhällstjänst.

En kvinna från Karlskoga stoppades av polisen när hon körde bil i Storfors i juli. Polisen hade fått följa efter henne ett tag och signalera innan hon till slut stannade bilen. Det visade sig då att hon hade druckit vin tidigare under dagen. Provtagning visade att hon hade 1,28 promille alkohol i sig.

Kvinnan själv nekade till att hon begått något brott. Hon medgav visserligen att hon hade druckit vin den dagen men menade att hon inte var så påverkad av det.

Örebro tingsrätt ansåg dock att bevisningen mot henne räckte och fällde henne för grovt rattfylleri. Påföljden fastställdes till villkorlig dom samt 50 timmars samhällstjänst.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.