2017-09-13 18:47

2017-09-13 18:47

"I år uppmärksammar vi cyklandet"

KARLSKOGA: På lördag starta europeiska trafikantveckan i Karlskoga

Europeiska trafikantveckan 2017 kommer i Karlskoga att handla om att få folk att cykla lite mer än vad de gör. På lördag startar det och pågår fram till fredag nästa vecka och det finns chans att vinna fina priser för de som delar i tipspromenaden som sker på cykel.

Miljösamordnaren Emma Anting hoppas att många ska delta nu på lördag när trafikantveckan drar i gång.

– I år har Karlskoga kommun valt att uppmärksamma cykeln lite mer, säger Emma Anting. Det blir alltså utomhusaktiviteter i en tipspromenad på cykel vänder sig till både barn och vuxna. Frågorna handlar om både trafikmiljö och klimatet.

Emma Anting tycker att det borde cyklas mer i Karlskoga än vad det gör och hoppas nu att den här veckan ska bli en ändring på det.

– Jag önska att fler skulle cykla till och från jobbet än vad det görs i dag, säger Emma Anting. Många tar bilen till jobbet fast de bor mindre än fem kilometer ifrån. Helst skulle jag vilja stänga av vägen genom stan, men det går ju inte för alla butiker.

Tipspromenaden som alla cykelälskare kan göra startar och har sin målgång på biblioteket där kupongerna hämtas och lämnas in.

– Tipsrundan är för både vuxna och barn, så hela familjen kan delta, säger Emma Anting. Man anmäler sig på biblioteket och får en karta som visar vilken runda som ska cyklas. Samtidigt som frågorna besvaras längs vägen får man en chans att se och upptäcka Karlskoga från cykelsadeln.

Fina priser är att vänta för de som svarar flest rätt på tipsfrågorna. Tre priser blir det i varje kategori, vuxna och barn.

– Första priset för både vuxna och barn är en cykel värd 5 000 kronor, berättar Emma Anting. Andra pris är en cykelhjälm till ett värde av 700 kronor. Tredje pris för vuxna är en cykelservice och för barn är det ett presentkort på 250 kronor att köpa valfria cykeltillbehör för. Alla priser kommer från Mandel Cykel & Trädgård AB.

– Hoppas på att det blir fins väder på lördag så att många kommer för att delta i det här arrangemanget, säger Emma Anting. Blir det regn kommer det säkert inte så många, men man har ju hela veckan på sig att ta en tur på cykeln.

Miljösamordnaren Emma Anting hoppas att många ska delta nu på lördag när trafikantveckan drar i gång.

– I år har Karlskoga kommun valt att uppmärksamma cykeln lite mer, säger Emma Anting. Det blir alltså utomhusaktiviteter i en tipspromenad på cykel vänder sig till både barn och vuxna. Frågorna handlar om både trafikmiljö och klimatet.

Emma Anting tycker att det borde cyklas mer i Karlskoga än vad det gör och hoppas nu att den här veckan ska bli en ändring på det.

– Jag önska att fler skulle cykla till och från jobbet än vad det görs i dag, säger Emma Anting. Många tar bilen till jobbet fast de bor mindre än fem kilometer ifrån. Helst skulle jag vilja stänga av vägen genom stan, men det går ju inte för alla butiker.

Tipspromenaden som alla cykelälskare kan göra startar och har sin målgång på biblioteket där kupongerna hämtas och lämnas in.

– Tipsrundan är för både vuxna och barn, så hela familjen kan delta, säger Emma Anting. Man anmäler sig på biblioteket och får en karta som visar vilken runda som ska cyklas. Samtidigt som frågorna besvaras längs vägen får man en chans att se och upptäcka Karlskoga från cykelsadeln.

Fina priser är att vänta för de som svarar flest rätt på tipsfrågorna. Tre priser blir det i varje kategori, vuxna och barn.

– Första priset för både vuxna och barn är en cykel värd 5 000 kronor, berättar Emma Anting. Andra pris är en cykelhjälm till ett värde av 700 kronor. Tredje pris för vuxna är en cykelservice och för barn är det ett presentkort på 250 kronor att köpa valfria cykeltillbehör för. Alla priser kommer från Mandel Cykel & Trädgård AB.

– Hoppas på att det blir fins väder på lördag så att många kommer för att delta i det här arrangemanget, säger Emma Anting. Blir det regn kommer det säkert inte så många, men man har ju hela veckan på sig att ta en tur på cykeln.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.