2017-09-12 06:00

2017-09-12 06:00

Nu finns ännu mer att låna på Fritidsbanken

FRITID: 29 ton sport- och fritidsutrustning samlades in på en dag

Tusentals sport- och fritidsartiklar lånas hos Fritidsbanken på Skogsrundan. Under söndagens insamling fick de ännu mer saker, hela 268 kilo.

Under söndagen ägde den nationella insamlingen Ge bort till sport rum. Insamlingen är ett initiativ av TV4:s programledare Ida Björnstad med målet att alla ska ha en möjlighet att idrotta. På ett 50-tal platser runt om i landet samlades allehanda utrustning in, så även i Karlskoga.

Här var det insamling på biblioteket och på Fritidsbanken och under dagen kom hela 268 kilo utrustning in. Ossama Makhoul, platsansvarig på Fritidsbanken i Karlskoga, berättar att det är väldigt mycket golf- och hockeyutrusning som kommit in men även skidor, snowboards och cyklar.

– Och en motionscykel. Vi har ju även vår insamling på Mosserud och det är otroligt hur mycket folk skänker. Varje vecka hämtar vi massor av utrustning.

Fina saker

De som skänker är också duktiga och lämnar bara in saker som är i gott skick. Det enda som ibland sållas bort är hjälmar som måste kasseras på grund av att de är för gamla och då inte klarar säkerhetskraven.

Och de skänkta sakerna lånas flitigt. Från och med januari till och med augusti i år hade Fritidsbanken nästan 2 700 utlån. Totalt finns här drygt 3 300 artiklar och det sker också ett utbyte Fritidsbankerna emellan så att det finns ett brett utbud.

– Vi levererar också saker till föreningar och skolor. Till exempel lånade vi ut cyklar till cykelskolan som bland andra ABF anordnar.

Ge bort till sport-insamlingen anordnades första gången 2015. Då samlades totalt nio ton sport- och fritidsutrustning in, som skänktes direkt till barn och unga. I år går sakerna till Fritidsbankerna och totalt samlades 29 ton utrustning in under söndagen.

Under söndagen ägde den nationella insamlingen Ge bort till sport rum. Insamlingen är ett initiativ av TV4:s programledare Ida Björnstad med målet att alla ska ha en möjlighet att idrotta. På ett 50-tal platser runt om i landet samlades allehanda utrustning in, så även i Karlskoga.

Här var det insamling på biblioteket och på Fritidsbanken och under dagen kom hela 268 kilo utrustning in. Ossama Makhoul, platsansvarig på Fritidsbanken i Karlskoga, berättar att det är väldigt mycket golf- och hockeyutrusning som kommit in men även skidor, snowboards och cyklar.

– Och en motionscykel. Vi har ju även vår insamling på Mosserud och det är otroligt hur mycket folk skänker. Varje vecka hämtar vi massor av utrustning.

Fina saker

De som skänker är också duktiga och lämnar bara in saker som är i gott skick. Det enda som ibland sållas bort är hjälmar som måste kasseras på grund av att de är för gamla och då inte klarar säkerhetskraven.

Och de skänkta sakerna lånas flitigt. Från och med januari till och med augusti i år hade Fritidsbanken nästan 2 700 utlån. Totalt finns här drygt 3 300 artiklar och det sker också ett utbyte Fritidsbankerna emellan så att det finns ett brett utbud.

– Vi levererar också saker till föreningar och skolor. Till exempel lånade vi ut cyklar till cykelskolan som bland andra ABF anordnar.

Ge bort till sport-insamlingen anordnades första gången 2015. Då samlades totalt nio ton sport- och fritidsutrustning in, som skänktes direkt till barn och unga. I år går sakerna till Fritidsbankerna och totalt samlades 29 ton utrustning in under söndagen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.