2017-08-12 06:00

2017-08-12 06:00

Raoul Wallenberg hyllas

KARLSKOGA: Hyllning

Karlskoga kommun kommer hålla en dag med aktiviteter för att hylla Wallenberg. Det kommer även arrangeras en utställning på biblioteket om diplomaten.

Syftet med att uppmärksamma Raoul Wallenbergs dag, som är 27 augusti, är att belysa och diskutera frågor om mänskliga rättigheter. Dagen är även Sveriges nationella dag för civilkurage och medmänsklighet.

Den 24 augusti kommer kommunen arrangera dagen med aktiviteter på biblioteket. Den separata utställningen kommer att pågå under flera dagar, 24-26 augusti.

Bland aktiviteterna under dagen finns ett föredrag av Lars Brink, författare och Raoul Wallenberg-forskare. Även kommer kommunen att uppmärksamma en ungdom från Karlskoga som ansökt för utmärkelsen ''Ungt kurage'' 2017. Samt kommer en tidigare pristagare av samma utmärkelse berätta om sitt arbete.

Syftet med att uppmärksamma Raoul Wallenbergs dag, som är 27 augusti, är att belysa och diskutera frågor om mänskliga rättigheter. Dagen är även Sveriges nationella dag för civilkurage och medmänsklighet.

Den 24 augusti kommer kommunen arrangera dagen med aktiviteter på biblioteket. Den separata utställningen kommer att pågå under flera dagar, 24-26 augusti.

Bland aktiviteterna under dagen finns ett föredrag av Lars Brink, författare och Raoul Wallenberg-forskare. Även kommer kommunen att uppmärksamma en ungdom från Karlskoga som ansökt för utmärkelsen ''Ungt kurage'' 2017. Samt kommer en tidigare pristagare av samma utmärkelse berätta om sitt arbete.

  • Adam Larsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.