2017-08-12 06:00

2017-08-12 06:00

Raoul Wallenberg hyllas

KARLSKOGA: Hyllning

Karlskoga kommun kommer hålla en dag med aktiviteter för att hylla Wallenberg. Det kommer även arrangeras en utställning på biblioteket om diplomaten.

Syftet med att uppmärksamma Raoul Wallenbergs dag, som är 27 augusti, är att belysa och diskutera frågor om mänskliga rättigheter. Dagen är även Sveriges nationella dag för civilkurage och medmänsklighet.

Den 24 augusti kommer kommunen arrangera dagen med aktiviteter på biblioteket. Den separata utställningen kommer att pågå under flera dagar, 24-26 augusti.

Bland aktiviteterna under dagen finns ett föredrag av Lars Brink, författare och Raoul Wallenberg-forskare. Även kommer kommunen att uppmärksamma en ungdom från Karlskoga som ansökt för utmärkelsen ''Ungt kurage'' 2017. Samt kommer en tidigare pristagare av samma utmärkelse berätta om sitt arbete.

Syftet med att uppmärksamma Raoul Wallenbergs dag, som är 27 augusti, är att belysa och diskutera frågor om mänskliga rättigheter. Dagen är även Sveriges nationella dag för civilkurage och medmänsklighet.

Den 24 augusti kommer kommunen arrangera dagen med aktiviteter på biblioteket. Den separata utställningen kommer att pågå under flera dagar, 24-26 augusti.

Bland aktiviteterna under dagen finns ett föredrag av Lars Brink, författare och Raoul Wallenberg-forskare. Även kommer kommunen att uppmärksamma en ungdom från Karlskoga som ansökt för utmärkelsen ''Ungt kurage'' 2017. Samt kommer en tidigare pristagare av samma utmärkelse berätta om sitt arbete.

  • Adam Larsson