2017-08-11 17:55

2017-08-11 17:55

Varnar för åldringsbrott

ÖREBRO LÄN

Polisen i Örebro län har gått ut med en varning efter att flera äldre personer utsatts för brott de senaste dagarna.

Gärningsmännen utger sig för att vara försäljare eller utsända av fastighetsägaren för att kontrollera el, ventilation eller annat. På så vis har de kommit in i den drabbades hem och stulit bland annat kontanter, plånböcker och smycken.

Polisen manar till vaksamhet och råder äldre att vidta säkerhetsåtgärder. Bland annat kan det vara bra att ha ett tittöga på dörren, inte förvara stora summor pengar och andra värdesaker hemma, framför allt inte synligt i hallen, och att inte förvara bankkort ihop med koden.

Gärningsmännen utger sig för att vara försäljare eller utsända av fastighetsägaren för att kontrollera el, ventilation eller annat. På så vis har de kommit in i den drabbades hem och stulit bland annat kontanter, plånböcker och smycken.

Polisen manar till vaksamhet och råder äldre att vidta säkerhetsåtgärder. Bland annat kan det vara bra att ha ett tittöga på dörren, inte förvara stora summor pengar och andra värdesaker hemma, framför allt inte synligt i hallen, och att inte förvara bankkort ihop med koden.