2017-08-11 06:00

2017-08-11 18:30

Restaurang får nya ägare

NÄRINGSLIV: Efter fyra år serveras de sista kunderna

Nu läggs restaurangen Mellas salladsbar på Värmlandsvägen ned efter fyra år. I dag serveras de sista kunderna och i höst kommer nya ägare byta ut salladslådorna mot sushi.

I kväll stänger och låser Mella Dagabakan dörren till hennes restaurang på Värmlandsvägen för sista gången. Det krävs för mycket arbete och energi för att hålla verksamheten i gång och hon menar att restaurangbranschen i Karlskoga är hård.

– Det finns för många restauranger i Karlskoga. Det går att överleva men då måste man kämpa. Jag har lagt all energi på min verksamhet och arbetat tolv timmar per dag i fyra år. Jag orkar helt enkelt inte kämpa mer, säger Mella Dagabakan.

Hård konkurrens

Hon hänvisar till att större butikskedjor och matbutiker har caféer där de har fika och korv till lockpriser.

– De kan sälja korv med bröd för en femkrona, men köper någon en korv där går kunden även in i deras butik och handlar. Vi säljer endast mat och måste kunna leva på det, då kan inte vi sälja för lockpriser, säger hon.

Och utvecklar:

– Det är givetvis fri konkurrens och de gör absolut inget fel, men det blir allt svårare för oss lokala restaurangägare att överleva. Nu har vi inte några anställda men de som har det kommer att få det ännu tuffare. Jag tror dock det skulle vara lättare att ha en liknande salladsbar i en storstad, berättar Mella Dagabakan.

Öppnar salong i stället

Hon vill tacka samtliga kunder som besökt restaurangen under de fyra åren, efter helgen väntar semester och därefter ska hon driva en skönhetssalong.

– Jag har arbetat i serviceyrket i tjugo år och har haft salongen som min fritidssyssla. Nu ska jag utföra laserbehandlingar och ta bort tatueringar, ögonbryn och hårborttagning på heltid, berättar hon.

Hon letar för närvarande efter en passande lokal för salongen.

– Skönhet ligger i tiden, det är modernt och jag tror det efterfrågas i Karlskoga.

Sallad blir sushi

Restauranglokalen på Värmlandsvägen kommer inte att förbli tom - i höst kommer salladslådorna bytas ut mot sushi.

– Det är nya ägare som snart kommer att ta över lokalen, de kommer i första hand servera sushi och ett antal varma rätter. De kommer att öppna under nytt namn och företag under hösten. Jag önskar dem all lycka, säger Mella.

I kväll stänger och låser Mella Dagabakan dörren till hennes restaurang på Värmlandsvägen för sista gången. Det krävs för mycket arbete och energi för att hålla verksamheten i gång och hon menar att restaurangbranschen i Karlskoga är hård.

– Det finns för många restauranger i Karlskoga. Det går att överleva men då måste man kämpa. Jag har lagt all energi på min verksamhet och arbetat tolv timmar per dag i fyra år. Jag orkar helt enkelt inte kämpa mer, säger Mella Dagabakan.

Hård konkurrens

Hon hänvisar till att större butikskedjor och matbutiker har caféer där de har fika och korv till lockpriser.

– De kan sälja korv med bröd för en femkrona, men köper någon en korv där går kunden även in i deras butik och handlar. Vi säljer endast mat och måste kunna leva på det, då kan inte vi sälja för lockpriser, säger hon.

Och utvecklar:

– Det är givetvis fri konkurrens och de gör absolut inget fel, men det blir allt svårare för oss lokala restaurangägare att överleva. Nu har vi inte några anställda men de som har det kommer att få det ännu tuffare. Jag tror dock det skulle vara lättare att ha en liknande salladsbar i en storstad, berättar Mella Dagabakan.

Öppnar salong i stället

Hon vill tacka samtliga kunder som besökt restaurangen under de fyra åren, efter helgen väntar semester och därefter ska hon driva en skönhetssalong.

– Jag har arbetat i serviceyrket i tjugo år och har haft salongen som min fritidssyssla. Nu ska jag utföra laserbehandlingar och ta bort tatueringar, ögonbryn och hårborttagning på heltid, berättar hon.

Hon letar för närvarande efter en passande lokal för salongen.

– Skönhet ligger i tiden, det är modernt och jag tror det efterfrågas i Karlskoga.

Sallad blir sushi

Restauranglokalen på Värmlandsvägen kommer inte att förbli tom - i höst kommer salladslådorna bytas ut mot sushi.

– Det är nya ägare som snart kommer att ta över lokalen, de kommer i första hand servera sushi och ett antal varma rätter. De kommer att öppna under nytt namn och företag under hösten. Jag önskar dem all lycka, säger Mella.

  • Christoffer Tuulik

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.