2017-08-11 06:00

2017-08-11 06:00

Allt har ett slut

KRÖNIKA

Så kom dagen, den man tryckt framför sig och inte velat tänka på. Den dagen man blundat för. Med en viss bävan har jag ju insett att den kommer komma och det är inget jag kan påverka.

Som en sämre filmtitel. Men it’s here: Den sista semesterdagen.

Så en summering av semestern är väl på sin plats. Lite som en nyårsresumé. Så gott folk låt mig presentera Familjen Lagerstam/Ericsons sommarresumé.

Frun i huset gick hem på semester först, unnade sig lite extra dagar innan mannen gick hem på sin semestervila.

En och en halv vecka för att vara exakt. På den tiden hinner man både ha roligt, tråkigt och gråtattacker med barnen. Alltså inte nödvändigtvis att barnen gråter utan någon annan i deras närhet, vi kan säga mamman tillexempel. Att ha semester kan kännas överväldigat ibland helt enkelt.

Under de här tio dagarna jag hade ledigt solo med kidsen så hann man med att fylla ut den gedigna ”projektlista” som man exalterat väntat med att sätta tänderna i typ hela våren.

– Nä, men det där kan vi göra under semestern.

– Baggis det där älskling, det fixar jag under semestern!

– Skit i det där nu, det där gör vi under semestern. Vi tar ett till avsnitt istället!”

Man jobbar ju alltid bättre när man är två så självklart väntade jag in min man så inte han skulle känna att han missade allt detta roliga av dessa exotiska grejer; ”rensa uppfarten på ogräs, trimma häcken, tvätta bilarna, köra skräpet till tippen, slipa golvet, måla golvet, måla om köksluckorna” som vi hade att välja på från vår lista. Nu har jag kortat ner den en aning eftersom jag bara har 650-700 ord att röra mig med men jag tror ni förstår.

Vi skulle inte bråka med varandra. Det skapar bara dålig stämning och inte att vi ska ödsla semesterdagar på att vara osams inte. Men att ödsla semesterdagar på golfbanan, det går ju tamefaan alldeles utmärkt det!

Vill väl egentligen inte påstå att vi har bråkat utan mer säga att det har varit livliga diskussioner. Typ.

Vi har ju gjort saker för barnen också såklart! De har verkligen uppskattat det, åka till olika utflyktsmål där de aldrig tjatat om att de vill åka hem eller brutit ihop för att de inte får en tredje glass. Innan lunchen. Aldrig hatat mamma eller pappa en enda gång under semestern.

Att semestra med barn i åldrarna tre, åtta och tio är magnifikt. Det är så lätt eftersom ingen har någon som helst egen vilja utan bara hoppar på tåget liksom och att det bara finns en plupp på mobilen och begränsat med wi-fi för Pokémon-jakt rör ABSOLUT inte barnen. Inte alls. Överhuvudtaget.

Jag menar det hade ju varit så oerhört svårjobbat ifall tillexempel tioåringen tyckte alla ideér mamma kom med var så ”lame” och att åttaåringen vägrade åka någonstans om inte tioåringen skulle med som i sin tur storbölade när han satt sig i bilen för att han skulle bli ”medtvingad”.

Sen att treåringen grät högt och tydligt för att visa sympati för sin äldre bror som eventuellt hatade sina föräldrar för att de ville ta med dem på något roligt.

Men det är så skönt att det inte hände oss. Verkligen.

Semester i all ära tillsammans, men att avsluta den med en stockholmstripp med barndomsvännerna kan ha varit mitt bästa beslut strax efter att ha gått över till flytande tvättmedel istället för pulver.

Så här står jag nu i hallen och vinkar av barnen och mannen och halvspringer till bilen.

Älskling, underbara barn, det har varit en superduper mysig semester! Definitivt.

Men nu har mami 48 timmar på sig att vila upp sig och jag ska ta tillvara på varenda sekund.

Som en sämre filmtitel. Men it’s here: Den sista semesterdagen.

Så en summering av semestern är väl på sin plats. Lite som en nyårsresumé. Så gott folk låt mig presentera Familjen Lagerstam/Ericsons sommarresumé.

Frun i huset gick hem på semester först, unnade sig lite extra dagar innan mannen gick hem på sin semestervila.

En och en halv vecka för att vara exakt. På den tiden hinner man både ha roligt, tråkigt och gråtattacker med barnen. Alltså inte nödvändigtvis att barnen gråter utan någon annan i deras närhet, vi kan säga mamman tillexempel. Att ha semester kan kännas överväldigat ibland helt enkelt.

Under de här tio dagarna jag hade ledigt solo med kidsen så hann man med att fylla ut den gedigna ”projektlista” som man exalterat väntat med att sätta tänderna i typ hela våren.

– Nä, men det där kan vi göra under semestern.

– Baggis det där älskling, det fixar jag under semestern!

– Skit i det där nu, det där gör vi under semestern. Vi tar ett till avsnitt istället!”

Man jobbar ju alltid bättre när man är två så självklart väntade jag in min man så inte han skulle känna att han missade allt detta roliga av dessa exotiska grejer; ”rensa uppfarten på ogräs, trimma häcken, tvätta bilarna, köra skräpet till tippen, slipa golvet, måla golvet, måla om köksluckorna” som vi hade att välja på från vår lista. Nu har jag kortat ner den en aning eftersom jag bara har 650-700 ord att röra mig med men jag tror ni förstår.

Vi skulle inte bråka med varandra. Det skapar bara dålig stämning och inte att vi ska ödsla semesterdagar på att vara osams inte. Men att ödsla semesterdagar på golfbanan, det går ju tamefaan alldeles utmärkt det!

Vill väl egentligen inte påstå att vi har bråkat utan mer säga att det har varit livliga diskussioner. Typ.

Vi har ju gjort saker för barnen också såklart! De har verkligen uppskattat det, åka till olika utflyktsmål där de aldrig tjatat om att de vill åka hem eller brutit ihop för att de inte får en tredje glass. Innan lunchen. Aldrig hatat mamma eller pappa en enda gång under semestern.

Att semestra med barn i åldrarna tre, åtta och tio är magnifikt. Det är så lätt eftersom ingen har någon som helst egen vilja utan bara hoppar på tåget liksom och att det bara finns en plupp på mobilen och begränsat med wi-fi för Pokémon-jakt rör ABSOLUT inte barnen. Inte alls. Överhuvudtaget.

Jag menar det hade ju varit så oerhört svårjobbat ifall tillexempel tioåringen tyckte alla ideér mamma kom med var så ”lame” och att åttaåringen vägrade åka någonstans om inte tioåringen skulle med som i sin tur storbölade när han satt sig i bilen för att han skulle bli ”medtvingad”.

Sen att treåringen grät högt och tydligt för att visa sympati för sin äldre bror som eventuellt hatade sina föräldrar för att de ville ta med dem på något roligt.

Men det är så skönt att det inte hände oss. Verkligen.

Semester i all ära tillsammans, men att avsluta den med en stockholmstripp med barndomsvännerna kan ha varit mitt bästa beslut strax efter att ha gått över till flytande tvättmedel istället för pulver.

Så här står jag nu i hallen och vinkar av barnen och mannen och halvspringer till bilen.

Älskling, underbara barn, det har varit en superduper mysig semester! Definitivt.

Men nu har mami 48 timmar på sig att vila upp sig och jag ska ta tillvara på varenda sekund.

  • Gabriella Lagerstam

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.