2017-08-09 13:13

2017-08-09 13:17

Åtalas för sexbrott

BROTT: Ska ha haft samlag med ytterligare en minderårig flicka

En ung man som tidigare dömts för sexuellt utnyttjande av barn är misstänkt för att ha haft sex med ytterligare en flicka.

Vid flera tillfällen under hösten 2015 ska mannen ha haft samlag med en flicka som då var under 15 år. Mannen, som är i 20-årsåldern, har nu åtalats för sexuellt utnyttjande av barn. I stämningsansökan hävdar åklagare att han vetat om att flickan var så pass ung och anför vittnesmål samt chatthistorik som bevisning.

Samme man fälldes i januari i år för att ha utnyttjat en flicka sexuellt, då hon var tolv år gammal. Mannen medgav då att han haft sex med flickan men hävdade att han inte vetat om hur gammal hon var, att han trott att hon var äldre.

Har överklagat

Örebro tingrätt ansåg dock att bevisningen talade för att han känt till flickans ålder. Han dömdes till skyddstillsyn med behandlingsprogram för sexualbrottsdömda förenat med en övervakningstid på ett och ett halvt år. Vidare skulle han även betala ett skadestånd på 15 000 kronor till flickan.

Den domen har dock överklagats och ärendet har ännu inte tagits upp av hovrätten.

Vid flera tillfällen under hösten 2015 ska mannen ha haft samlag med en flicka som då var under 15 år. Mannen, som är i 20-årsåldern, har nu åtalats för sexuellt utnyttjande av barn. I stämningsansökan hävdar åklagare att han vetat om att flickan var så pass ung och anför vittnesmål samt chatthistorik som bevisning.

Samme man fälldes i januari i år för att ha utnyttjat en flicka sexuellt, då hon var tolv år gammal. Mannen medgav då att han haft sex med flickan men hävdade att han inte vetat om hur gammal hon var, att han trott att hon var äldre.

Har överklagat

Örebro tingrätt ansåg dock att bevisningen talade för att han känt till flickans ålder. Han dömdes till skyddstillsyn med behandlingsprogram för sexualbrottsdömda förenat med en övervakningstid på ett och ett halvt år. Vidare skulle han även betala ett skadestånd på 15 000 kronor till flickan.

Den domen har dock överklagats och ärendet har ännu inte tagits upp av hovrätten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.