2017-06-06 17:42

2017-06-06 17:42

Rider till Morokulien

DEGERFORS: Erica och Sofia samlar in pengar till Hjärtebarnsfonden på hästryggen

Erica Svensson och Sofia Larsson från Örebro är nu ute för tredje året på en tiodagarsritt för att samla in pengar till Hjärtebarnfonden.

Tjejerna Erica Svensson och Sofia Larsson dök upp i Degerfors på tisdagseftermiddagen. Deras fortskaffningsmedel var hästar och de var på väg till Morokulien på norska gränsen.

Tredje gången

– Det är tredje gången vi är ute på en sådan här långritt och när vi började tänkte vi att vi skulle samla in pengar också till välgörande ändamål, säger Erica Svensson och Sofia Larsson. Då blev Hjärtebarnsfonden vi bestämde oss för. Nu har vi varit ute sedan i söndags och fått cirka 7 000 kronor.

Käkade pizza

– Från Örebro till Morokulien är det cirka 35 mil och det räknar vi med att klara av på tio dagar, säger tjejerna. Den 15 är vi nog framme och där blir sedan hämtade och både hästarna och vi får åka bil hem. Nu ska vi bara äta pizza i Degerfors inna vi fortätter.

Tjejerna Erica Svensson och Sofia Larsson dök upp i Degerfors på tisdagseftermiddagen. Deras fortskaffningsmedel var hästar och de var på väg till Morokulien på norska gränsen.

Tredje gången

– Det är tredje gången vi är ute på en sådan här långritt och när vi började tänkte vi att vi skulle samla in pengar också till välgörande ändamål, säger Erica Svensson och Sofia Larsson. Då blev Hjärtebarnsfonden vi bestämde oss för. Nu har vi varit ute sedan i söndags och fått cirka 7 000 kronor.

Käkade pizza

– Från Örebro till Morokulien är det cirka 35 mil och det räknar vi med att klara av på tio dagar, säger tjejerna. Den 15 är vi nog framme och där blir sedan hämtade och både hästarna och vi får åka bil hem. Nu ska vi bara äta pizza i Degerfors inna vi fortätter.