2017-06-01 11:11

2017-06-01 11:11

En explosiv show med dynamit och skönsång

KARLSKOGA: Rising Stars med Alfred Nobel och Nano i Nobelhallen

Kulturskolan i Karlskoga firar 70-årsjubileum i år. Avsparken på firandet gjordes med den alltid lika uppskattade musik- och dansshowen Rising Stars.

Showen började stillsamt med att den 70 musiker starka orkestern Pearl Street Band spelade Drottningholmsmusiken. Men så plötsligt bröts den klassiska musiken av med ett distat gitarriff som var starten på AC/DC:s ”TNT”. Iklädd jeansjacka och keps sjöng Kulturskolans teatermaestro Peter Krantz det australiensiska rockbandets hitlåt med raspig röst understödd av barnkörerna och en gitarrist klädd i skoluniform som bandets gitarrist Angus Young.

Musikkavalkad

– Hörde jag någon säga ”dynamit”, frågade en bekant röst. Och ut ur kulisserna klev Alfred Nobel, som vanligt gestaltad av Peter Sundh, och började berätta sin livshistoria; om de första uppväxtåren i Sankt Petersburg, flytten tillbaka till Sverige, studierna och experimenten med sprängmedel och så vidare.

Mellan berättelserna fick publiken höra en blandad musikkavalkad; en svängig version av svenska house-duon Nauses låt ”Dynamite”, ”Fragile” av Sting stillsamt framförd av Kulturskolans fördjupningslinje och den irländska folklåten ”Toss the feathers” med tillhörande steppdans.

Minnesstipendium

Under showen delades det även ut stipendium, bland annat ett stipendium till minne av eleven Anna-Karin Prytz. Priset delas ut till elever som deltar i teaterundervisningen med stor ambition och starkt engagemang samt visar allsidighet genom att vara aktivt inom minst en verksamhet till på Kulturskolan. Årets stipendium gick till eleverna Izabelle Westberg och Klara Uhrberg, som prisats för sina insatser inom sång och teater.

Årets show avrundades med ett framträdande av Nano, artisten som slog igenom i årets Melodifestival med låten ”Hold on”. Nano fick flest tittarröster i finalen, men slutade på en andra plats då Robin Bengtsson knep flest jurypoäng. Även i Karlskoga bjöd han på ett bejublat framträdande.

Showen började stillsamt med att den 70 musiker starka orkestern Pearl Street Band spelade Drottningholmsmusiken. Men så plötsligt bröts den klassiska musiken av med ett distat gitarriff som var starten på AC/DC:s ”TNT”. Iklädd jeansjacka och keps sjöng Kulturskolans teatermaestro Peter Krantz det australiensiska rockbandets hitlåt med raspig röst understödd av barnkörerna och en gitarrist klädd i skoluniform som bandets gitarrist Angus Young.

Musikkavalkad

– Hörde jag någon säga ”dynamit”, frågade en bekant röst. Och ut ur kulisserna klev Alfred Nobel, som vanligt gestaltad av Peter Sundh, och började berätta sin livshistoria; om de första uppväxtåren i Sankt Petersburg, flytten tillbaka till Sverige, studierna och experimenten med sprängmedel och så vidare.

Mellan berättelserna fick publiken höra en blandad musikkavalkad; en svängig version av svenska house-duon Nauses låt ”Dynamite”, ”Fragile” av Sting stillsamt framförd av Kulturskolans fördjupningslinje och den irländska folklåten ”Toss the feathers” med tillhörande steppdans.

Minnesstipendium

Under showen delades det även ut stipendium, bland annat ett stipendium till minne av eleven Anna-Karin Prytz. Priset delas ut till elever som deltar i teaterundervisningen med stor ambition och starkt engagemang samt visar allsidighet genom att vara aktivt inom minst en verksamhet till på Kulturskolan. Årets stipendium gick till eleverna Izabelle Westberg och Klara Uhrberg, som prisats för sina insatser inom sång och teater.

Årets show avrundades med ett framträdande av Nano, artisten som slog igenom i årets Melodifestival med låten ”Hold on”. Nano fick flest tittarröster i finalen, men slutade på en andra plats då Robin Bengtsson knep flest jurypoäng. Även i Karlskoga bjöd han på ett bejublat framträdande.

  • Sebastian Norling Rauhala