2017-05-29 20:47

2017-05-30 09:09

Man kördes över med truck – avled

DEGERFORS

(UPPDATERAD) En man i 50-årsåldern avled under tisdagen efter den arbetsplatsolycka som inträffade på Outokumpu i Degerfors under måndagen. Mannen fick föras till sjukhuset i Örebro efter att ha blivit överkörd av en truck men hans liv gick inte att rädda.

Olyckan skedde vid 16-tiden på måndagen  i samband med lastning av två lastbilar.

Det ska ha varit efter att den ena lastats och den andra skulle påbörjas, som en truckförare plötsligt hörde skrik. Han hade då kört över chauffören av ena lastbilen, enligt polisen.

Mannen skadades allvarligt och han fördes till Universitetssjukhuset i Örebro där han opererades för livshotande skador under måndagskvällen. Enligt en kommuniké från sjukhuset på tisdagsmorgonen gick hans liv inte att rädda trots omfattande medicinska insatser.

Enligt polisen är mannen inte hemmahörande i Sverige.

En anmälan om arbetsplatsolycka har upprättats och en teknisk undersökning ska genomföras på platsen.

 

Olyckan skedde vid 16-tiden på måndagen  i samband med lastning av två lastbilar.

Det ska ha varit efter att den ena lastats och den andra skulle påbörjas, som en truckförare plötsligt hörde skrik. Han hade då kört över chauffören av ena lastbilen, enligt polisen.

Mannen skadades allvarligt och han fördes till Universitetssjukhuset i Örebro där han opererades för livshotande skador under måndagskvällen. Enligt en kommuniké från sjukhuset på tisdagsmorgonen gick hans liv inte att rädda trots omfattande medicinska insatser.

Enligt polisen är mannen inte hemmahörande i Sverige.

En anmälan om arbetsplatsolycka har upprättats och en teknisk undersökning ska genomföras på platsen.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.