2017-03-20 06:00

2017-03-20 06:00

Vill bilda samtalsgrupper

KARLSKOGA: Socialförvaltningen ska undersöka möjligheterna

Möjligheterna att starta samtalsgrupper för personer med psykisk ohälsa ska nu undersökas av socialförvaltningen. Det med anledning av en motion från S.

Mika Takamäkis (S) motion om att starta en grupp för människor med psykisk ohälsa ledde till att socialnämnden nyligen gav förvaltningen uppdrag att utreda möjligheterna för det och då inom ramen för det avtal man har med föreningen Funkis.

I motionen nämns att den psykiska ohälsan ökar i vårt samhälle och många lider av stress, psykisk ohälsa och ensamhet. Motionären hoppas att Karlskoga kommun kan starta en grupp i lämplig lokal där dessa människor kan träffas för umgänge, samtal, pyssel, fika eller andra aktiviteter.

Görs redan

– Motionen är lite luddigt skriven. Den drar upp sånt som redan görs på Funkis, men vi vill att det undersöks om det finns mer utrymme att göra något där, säger socialnämndens ordförande Ingegerd Bennysson (S).

Inom Karlskoga kommun finns föreningen som kommunen har avtal med och de ska bereda minst 30 platser med sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning. Socialnämnden tar bland annat upp att en förfrågan kan göras till Funkis styrelse om att söka kontakt med utbildningsförbund för att starta ett samarbete kring samtalsgrupper om psykisk ohälsa.

– Vi ska titta närmare på det, säger socialchef Patrik Jonsson.

Mika Takamäkis (S) motion om att starta en grupp för människor med psykisk ohälsa ledde till att socialnämnden nyligen gav förvaltningen uppdrag att utreda möjligheterna för det och då inom ramen för det avtal man har med föreningen Funkis.

I motionen nämns att den psykiska ohälsan ökar i vårt samhälle och många lider av stress, psykisk ohälsa och ensamhet. Motionären hoppas att Karlskoga kommun kan starta en grupp i lämplig lokal där dessa människor kan träffas för umgänge, samtal, pyssel, fika eller andra aktiviteter.

Görs redan

– Motionen är lite luddigt skriven. Den drar upp sånt som redan görs på Funkis, men vi vill att det undersöks om det finns mer utrymme att göra något där, säger socialnämndens ordförande Ingegerd Bennysson (S).

Inom Karlskoga kommun finns föreningen som kommunen har avtal med och de ska bereda minst 30 platser med sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning. Socialnämnden tar bland annat upp att en förfrågan kan göras till Funkis styrelse om att söka kontakt med utbildningsförbund för att starta ett samarbete kring samtalsgrupper om psykisk ohälsa.

– Vi ska titta närmare på det, säger socialchef Patrik Jonsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.