2017-03-20 06:00

2017-03-20 06:00

Kylan förstörde lagningarna

KARLSKOGA

– Vi har försökt laga så gott vi kan, säger Peter Särnholm, gatuchef i Karlskoga.

Under vintern har det varit för kallt för att få till bra lagningar på Karlskogas gator och vägar, förklarar gatuchefen Peter Särnholm. Kommunens anläggningsarbetare har varit ute och lappat potthål och sprickor så gott det går, men lagningarna håller inte länge.

– Resultatet blir inte så bra utan hålen slår upp igen.

Isen spränger

Framför allt är det temperaturväxlingarna som är förödande för vägarna. När det är plusgrader på dagarna tränger vatten ner i sprickorna i vägen. När det sedan fryser på under natten så spränger isen sönder asfalten.

– Sedan förra veckan kör vi på för fullt. Vi har också införskaffat en värmebox som vi använder för att kunna göra varma asfaltslagningar. Då håller det bättre. Så nu när våren är här hoppas vi att vädret är med oss.

Särnholm uppmanar också Karlskogaborna att höra av sig till kommunens servicecenter. Även om anläggningsarbetarna är ute och åker så kan de inte upptäcka alla hål.

– Vi är ute och lagar hela dagarna just nu, vi vet var det brukar slå upp. Till exempel är det på gång på Västerleden, att det börjar komma hål efter väderomslagen som varit under januari/februari. Det har vi sett men det har varit svårt att laga förrän nu.

För närvarande byggs också en ny väg upp till Rävåsskolan samt en ny parkeringsplats vid Karlbergsskolan.

Under vintern har det varit för kallt för att få till bra lagningar på Karlskogas gator och vägar, förklarar gatuchefen Peter Särnholm. Kommunens anläggningsarbetare har varit ute och lappat potthål och sprickor så gott det går, men lagningarna håller inte länge.

– Resultatet blir inte så bra utan hålen slår upp igen.

Isen spränger

Framför allt är det temperaturväxlingarna som är förödande för vägarna. När det är plusgrader på dagarna tränger vatten ner i sprickorna i vägen. När det sedan fryser på under natten så spränger isen sönder asfalten.

– Sedan förra veckan kör vi på för fullt. Vi har också införskaffat en värmebox som vi använder för att kunna göra varma asfaltslagningar. Då håller det bättre. Så nu när våren är här hoppas vi att vädret är med oss.

Särnholm uppmanar också Karlskogaborna att höra av sig till kommunens servicecenter. Även om anläggningsarbetarna är ute och åker så kan de inte upptäcka alla hål.

– Vi är ute och lagar hela dagarna just nu, vi vet var det brukar slå upp. Till exempel är det på gång på Västerleden, att det börjar komma hål efter väderomslagen som varit under januari/februari. Det har vi sett men det har varit svårt att laga förrän nu.

För närvarande byggs också en ny väg upp till Rävåsskolan samt en ny parkeringsplats vid Karlbergsskolan.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.