2017-03-20 06:00

2017-03-20 06:00

Hon blev årets Lysmask

TEATER: "För sitt inspirerande och utvecklande regiarbete"

Årets Lysmask, den 21:a i ordningen, tilldelades skådespelaren och regissören Gunilla Orvelius.
– Det är jätteroligt, en väldig ära.

I går höll teaterföreningen Lyset årsmöte på Kungsteatern och sedvanligt utsågs även årets Lysmask.

Motiveringen till årets utmärkelse lyder: ”För sitt inspirerande och utvecklande regiarbete med Hemsöborna av August Strindberg och Fanny och Alexander av Ingmar Bergman tilldelas Gunilla Orvelius 2017 års Lysmask.”

”Omsorg och kärlek”

Vidare står: ”Och visst blev väl vår teater, med vår Lysmasks inspirerande arbete, ett rum av ordning, omsorg och kärlek. Det rummet har 2017 års Lysmask lyckats skapa på ett lysande sätt. Inte bara en gång. Utan två!... Alltid inspirerande och kunnig. Alltid väl förberedd. Med glädje, energi och struktur lämnas inget åt slumpen. I hennes arbete behandlas alla lika och möts med respekt oavsett ålder och erfarenhet.”

– Det är väldigt fint, jag blev oerhört berörd. Det är jätteroligt, en väldig ära, säger Gunilla Orvelius.

Hon bjöds in till årsmötet av Peter Krantz som inte hade velat avslöja anledningen. Hon hade dock snabbt anat vad det var som var på gång.

– Jag tycker väldigt mycket om den här föreningen, den är livskraftig och ambitiös. Och jag tycker om det här rummet, det är en underbar teater. Det känns fantastiskt att vara såhär uppskattad.

Örebro länsteater

Gunilla Orvelius ingick i Länsteatern i Örebros fasta ensemble från det att hon gick ut Teaterhögskolan 1987 till 2010. Hon var också teaterns konstnärliga ledare under mitten av 2000-talet. I dag är Gunilla Orvelius frilansare med uppdrag som både regissör och skådespelare.

I går höll teaterföreningen Lyset årsmöte på Kungsteatern och sedvanligt utsågs även årets Lysmask.

Motiveringen till årets utmärkelse lyder: ”För sitt inspirerande och utvecklande regiarbete med Hemsöborna av August Strindberg och Fanny och Alexander av Ingmar Bergman tilldelas Gunilla Orvelius 2017 års Lysmask.”

”Omsorg och kärlek”

Vidare står: ”Och visst blev väl vår teater, med vår Lysmasks inspirerande arbete, ett rum av ordning, omsorg och kärlek. Det rummet har 2017 års Lysmask lyckats skapa på ett lysande sätt. Inte bara en gång. Utan två!... Alltid inspirerande och kunnig. Alltid väl förberedd. Med glädje, energi och struktur lämnas inget åt slumpen. I hennes arbete behandlas alla lika och möts med respekt oavsett ålder och erfarenhet.”

– Det är väldigt fint, jag blev oerhört berörd. Det är jätteroligt, en väldig ära, säger Gunilla Orvelius.

Hon bjöds in till årsmötet av Peter Krantz som inte hade velat avslöja anledningen. Hon hade dock snabbt anat vad det var som var på gång.

– Jag tycker väldigt mycket om den här föreningen, den är livskraftig och ambitiös. Och jag tycker om det här rummet, det är en underbar teater. Det känns fantastiskt att vara såhär uppskattad.

Örebro länsteater

Gunilla Orvelius ingick i Länsteatern i Örebros fasta ensemble från det att hon gick ut Teaterhögskolan 1987 till 2010. Hon var också teaterns konstnärliga ledare under mitten av 2000-talet. I dag är Gunilla Orvelius frilansare med uppdrag som både regissör och skådespelare.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.