2017-03-18 18:16

2017-03-18 18:16

Firade släktforskning och frimärken

KARLSKOGA: Fullt pådrag i biblioteket

Det var fullt pådrag i biblioteket i lördags, då såväl Släktforskningens- som Frimärkets dag firades.

Karlskoga-Degerfors Släktforskarklubb hade fullt upp på biblioteket då det var många som uppmärksammade denna dag. Här fanns även bland annat kommun- och folkrörelsearkivet och Lena Gredevåg som skrivit en bok om Linnebäcksområdet.

– Vi har 280 medlemmar men det är säkert runt 500 som släktforskar i Karlskoga, berättar Curt Söderberg, vice ordförande i släktforskarföreningen.

I bibliotekets entréplan pågick Frimärkets dag, där bland andra Lars-Olof Blomberg, sekreterare i Karlskoga Filatelistförening, visar ett militärpostmärke. Det var unikt i Sverige att svarspostmärke sändes med i brevet, medan exempelvis engelsmännen i stället överstämplade standardfrimärken med sitt egna förbands märke.

Karlskoga-Degerfors Släktforskarklubb hade fullt upp på biblioteket då det var många som uppmärksammade denna dag. Här fanns även bland annat kommun- och folkrörelsearkivet och Lena Gredevåg som skrivit en bok om Linnebäcksområdet.

– Vi har 280 medlemmar men det är säkert runt 500 som släktforskar i Karlskoga, berättar Curt Söderberg, vice ordförande i släktforskarföreningen.

I bibliotekets entréplan pågick Frimärkets dag, där bland andra Lars-Olof Blomberg, sekreterare i Karlskoga Filatelistförening, visar ett militärpostmärke. Det var unikt i Sverige att svarspostmärke sändes med i brevet, medan exempelvis engelsmännen i stället överstämplade standardfrimärken med sitt egna förbands märke.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.