2017-02-16 15:25

2017-02-18 13:50

Sportlovet är fyllt av aktiviteter

KARLSKOGA: Dans, film, judo, bowling, handboll, agility

Sportlovet inleds söndag 19 februari och redan första dagen kommer Teater Pero till biblioteket för att spela sin föreställning Kan själv som beskrivs som ett poetiskt skådespel om mitt och ditt för barn från 2,5 år och uppåt.

Men det finns fler sportlovsaktiviteter knutna till Karlskoga bibliotek. Tisdag och torsdag blir det After school tea med teaterpjäsen Harry Potter and the Cursed Child tillsammans med Julia Linden Hill. På onsdagen finns barnboksillustratören Jonna Björnstjerna på plats för att lära ut hur man ritar serier. Och på tal om lust- och lekfulla illustrationer kan påminnas om utställningen i konsthallen, Lekstäver & orddjur hopfogade av Magnus Lönn och Björn Ed.

Loud Dance Company håller till i Bouncesalen på Kulturskolan där de kostnadsfritt lär ut dans till olika grupper under tisdag till torsdag. De som vill röra sig har en rad olika sporter att välja mellan.

Pojkar och flickor födda 2007 och 2008 kan under tisdagen och torsdagen träna handboll i Skrantaskolans gymnastiksal och för dem som vill åka skridskor har Nobelhallen och B-hallen öppet de flesta av sportlovets dagar.

Bordtennis i Nobelhallen måndag till torsdag, bowling i samma hall måndag till fredag och simning i Strandbadet är andra aktiviteter. Under onsdagen går det också att prova judo i träningshallen på Karlbergsskolan och såväl Lerviks hundhall som Karlskoga brukshundklubb arrangerar hundaktiviteter. Experimentverkstaden Fiffiga huset kan besökas tisdag, onsdag och torsdag och samma tre dagar öppnar Österviks byalag sin bystuga där det finns möjlighet att spela bordtennis och ishockeyspel eller bara bläddra i en bok och ta en fika.

Den som vill veta mer kan inhämta fylligare uppgifter i kommunens sportlovsprogram som kan laddas ned.

Men det finns fler sportlovsaktiviteter knutna till Karlskoga bibliotek. Tisdag och torsdag blir det After school tea med teaterpjäsen Harry Potter and the Cursed Child tillsammans med Julia Linden Hill. På onsdagen finns barnboksillustratören Jonna Björnstjerna på plats för att lära ut hur man ritar serier. Och på tal om lust- och lekfulla illustrationer kan påminnas om utställningen i konsthallen, Lekstäver & orddjur hopfogade av Magnus Lönn och Björn Ed.

Loud Dance Company håller till i Bouncesalen på Kulturskolan där de kostnadsfritt lär ut dans till olika grupper under tisdag till torsdag. De som vill röra sig har en rad olika sporter att välja mellan.

Pojkar och flickor födda 2007 och 2008 kan under tisdagen och torsdagen träna handboll i Skrantaskolans gymnastiksal och för dem som vill åka skridskor har Nobelhallen och B-hallen öppet de flesta av sportlovets dagar.

Bordtennis i Nobelhallen måndag till torsdag, bowling i samma hall måndag till fredag och simning i Strandbadet är andra aktiviteter. Under onsdagen går det också att prova judo i träningshallen på Karlbergsskolan och såväl Lerviks hundhall som Karlskoga brukshundklubb arrangerar hundaktiviteter. Experimentverkstaden Fiffiga huset kan besökas tisdag, onsdag och torsdag och samma tre dagar öppnar Österviks byalag sin bystuga där det finns möjlighet att spela bordtennis och ishockeyspel eller bara bläddra i en bok och ta en fika.

Den som vill veta mer kan inhämta fylligare uppgifter i kommunens sportlovsprogram som kan laddas ned.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.