2016-10-20 17:55

2016-10-20 17:55

"Bild och form är min grej"

KARLSKOGA: Jimmy Håkansson arbetar som grafisk designer på Rusta

Jimmy Håkansson har lämnat frilansandet och arbetar sedan tre månader tillbaka som grafisk designer på Rusta. Den dag tidningen pratar med honom sitter han och jobbar med annonsen till Rustas etablering i Karlskoga.

Den 26 oktober ska Rusta öppna sin butik i Storängen och den kommer att få ett nytt utseende jämfört med än tidigare etableringar.

– Karlskogabutiken blir den första med den nya grafiska designen. Vi har bytt typsnitt, ändrat i loggan och överhuvudtaget fräschat upp designen, säger Jimmy Håkansson som själv har sina rötter här i stan.

Jimmy Håkansson har fyllt 31 i år. Han är född och uppvuxen i Karlskoga och gick på Bregårdsskolan där han testade såväl estet- som handelsprogrammet. Han funderade vid den tiden på att plugga till serietecknare eftersom han alltid ritat och tecknat. Efter några års flackande hamnade han i Sunne där han pluggade fotografi på Broby Grafiska innan han bestämde sig för Stockholm.

Där fick han jobb som art director på Make Up Store, ett arbete han behöll i närmare fyra år innan det blev en tid som grafisk designer på telekomföretaget 3. Han har också frilansat och hyrde in sig på en byrå som heter Rétine retusch. Men det är en tuff bransch så för tre månader sedan blev han fast anställd som grafisk designer på Rusta.

– Jag gör annonser, banners, förpackningar och retuscherar bilder på Rusta och fotograferar fortfarande i den mån jag hinner, säger Jimmy Håkansson och låter förstå att fotograferandet mestadels får ske på helgerna.

Jimmy Håkansson har haft några utställningar i Stockholm, den första i november 2014 kallade han Talon She och sen har han varit representerad på Artbeat på Södra Teatern och även medverkat med foton på en hyllning till Kent. Det har också blivit några musikvideor.

– Jag gillar fortfarande att fotografera mode och konst men det är som sagt en tuff bransch och det är skönt med en fast inkomst.

Den 26 oktober ska Rusta öppna sin butik i Storängen och den kommer att få ett nytt utseende jämfört med än tidigare etableringar.

– Karlskogabutiken blir den första med den nya grafiska designen. Vi har bytt typsnitt, ändrat i loggan och överhuvudtaget fräschat upp designen, säger Jimmy Håkansson som själv har sina rötter här i stan.

Jimmy Håkansson har fyllt 31 i år. Han är född och uppvuxen i Karlskoga och gick på Bregårdsskolan där han testade såväl estet- som handelsprogrammet. Han funderade vid den tiden på att plugga till serietecknare eftersom han alltid ritat och tecknat. Efter några års flackande hamnade han i Sunne där han pluggade fotografi på Broby Grafiska innan han bestämde sig för Stockholm.

Där fick han jobb som art director på Make Up Store, ett arbete han behöll i närmare fyra år innan det blev en tid som grafisk designer på telekomföretaget 3. Han har också frilansat och hyrde in sig på en byrå som heter Rétine retusch. Men det är en tuff bransch så för tre månader sedan blev han fast anställd som grafisk designer på Rusta.

– Jag gör annonser, banners, förpackningar och retuscherar bilder på Rusta och fotograferar fortfarande i den mån jag hinner, säger Jimmy Håkansson och låter förstå att fotograferandet mestadels får ske på helgerna.

Jimmy Håkansson har haft några utställningar i Stockholm, den första i november 2014 kallade han Talon She och sen har han varit representerad på Artbeat på Södra Teatern och även medverkat med foton på en hyllning till Kent. Det har också blivit några musikvideor.

– Jag gillar fortfarande att fotografera mode och konst men det är som sagt en tuff bransch och det är skönt med en fast inkomst.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.