2016-10-17 06:00

2016-10-17 06:00

SIK's storloppis drog storpublik till Stora Halla

DEGERFORS: Fanns knappt en ledig parkeringsplats

Man fick åka länge och fram och tillbaka för att finna en liten lucka att parkera bilen på utanför Stora Halla i lördags. Den årliga storloppisen som Strömtorps IK anordnar tycks vara omåttligt populär.

– Förra året var det lite tamare, men nu har det exploderat riktigt. Vi har 75 bord totalt, där vi hyr ut ungefär 45. Sen tar många med egna bord, berättar Sören Johansson, ordförande i Strömtorps IK sedan 1995.

– Det är fjärde året vi håller storloppis här och behållningen för klubben hamnar på ungefär 10 000 kronor, det går bort en hel del till lokalhyra, annonsering och annat. Men vi är i alla fall med och visar upp ansiktet, även om drive-in bingon som vi håller i parken är en betydligt större inkomstkälla.

Snart drar de också i gång bingon i Folkets hus, som hålls tisdagar men den är av betydligt mindre dimension.

Jättekul

Ett par som valde att besöka loppisen var Karin och Sylve Embretsen från Karlskoga.

– Vi har varit på den här loppisen en gång förut. Det är jättekul att gå på loppis, man möter mycket folk, det är mycket att titta på och man kan göra fynd, säger Karin. Det hon köper helst är böcker, medan Sylve kikar efter gamla saker, inte minst skivor.

Grete Olausson hade inga specifika köpplaner, tog mest loppisen som mål för lördagspromenaden:

– Det skulle vara något mycket speciellt om jag skulle handla, men jag avslöjar inte vad. Här står fina Höganäskrukor, såna har jag ställt på trappan med ris av idegran, några kvistar kärleksört och japanska lyktor i, det är fint på hösten, säger hon.

Även Sigbritt Hållander gick till loppisen mest för att komma ut och röra på sig. Vi möter henne vid Lenita Karlssons bord där tomtarna går i parad.

– Jag behövde nog hålla loppis själv i stället säger Hållander.

Det var just vad Lenita valde att göra. Efter att ha samlat på tomtar i många år har hon börjat avveckla samlingen som består av ett par tusen tomtar. Det började med ett glasskåp där etthundra tomtar stod framme året runt, sen blev det mer och mer.

– Jag deltig förra året också och sålde varenda tomte jag hade tagit med. Det är rätt tid på året att börja med dem nu, säger hon.

Kartonger med gamla julgranskulor sålde bordsgrannen för hennes räkning redan innan loppisen började, så nog är julsaker populärt liksom mycket annat som finns till buds när det är billigt och ändå fint.

– Förra året var det lite tamare, men nu har det exploderat riktigt. Vi har 75 bord totalt, där vi hyr ut ungefär 45. Sen tar många med egna bord, berättar Sören Johansson, ordförande i Strömtorps IK sedan 1995.

– Det är fjärde året vi håller storloppis här och behållningen för klubben hamnar på ungefär 10 000 kronor, det går bort en hel del till lokalhyra, annonsering och annat. Men vi är i alla fall med och visar upp ansiktet, även om drive-in bingon som vi håller i parken är en betydligt större inkomstkälla.

Snart drar de också i gång bingon i Folkets hus, som hålls tisdagar men den är av betydligt mindre dimension.

Jättekul

Ett par som valde att besöka loppisen var Karin och Sylve Embretsen från Karlskoga.

– Vi har varit på den här loppisen en gång förut. Det är jättekul att gå på loppis, man möter mycket folk, det är mycket att titta på och man kan göra fynd, säger Karin. Det hon köper helst är böcker, medan Sylve kikar efter gamla saker, inte minst skivor.

Grete Olausson hade inga specifika köpplaner, tog mest loppisen som mål för lördagspromenaden:

– Det skulle vara något mycket speciellt om jag skulle handla, men jag avslöjar inte vad. Här står fina Höganäskrukor, såna har jag ställt på trappan med ris av idegran, några kvistar kärleksört och japanska lyktor i, det är fint på hösten, säger hon.

Även Sigbritt Hållander gick till loppisen mest för att komma ut och röra på sig. Vi möter henne vid Lenita Karlssons bord där tomtarna går i parad.

– Jag behövde nog hålla loppis själv i stället säger Hållander.

Det var just vad Lenita valde att göra. Efter att ha samlat på tomtar i många år har hon börjat avveckla samlingen som består av ett par tusen tomtar. Det började med ett glasskåp där etthundra tomtar stod framme året runt, sen blev det mer och mer.

– Jag deltig förra året också och sålde varenda tomte jag hade tagit med. Det är rätt tid på året att börja med dem nu, säger hon.

Kartonger med gamla julgranskulor sålde bordsgrannen för hennes räkning redan innan loppisen började, så nog är julsaker populärt liksom mycket annat som finns till buds när det är billigt och ändå fint.