2016-10-15 10:00

2016-10-15 10:00

Säljer flest lotter i länet

FÖRENINGSPENGAR: Rävåsens IK har sålt mest bingolotter i länet det senaste årtiondet

Han var med då kön ringlade lång till bingolotterna, när Loket fick hela Sverige att stanna på söndagskvällarna. 84-årige Nisse Larsson har stått och sålt bingolotter vid Ica Maxi för Rävåsens IK i ett kvarts sekel - sedan TV4 kom till stan med Bingolotto i följetåg.

Han slänger några ord med stammisarna och betjänar några nya ansikten. I helgen firar programmet 25 år i TV4 och i dagarna upplever han en liknande rusch som under glansdagarna på 90-talet.

– 150 bingolotter på en och en halv timma är väl inte så dåligt numera, skrockar han medan han langar fram två lotter till en förbipasserande kund.

Sålde tusentals i veckan

Men det blir nog aldrig som före millenniet. Då Sverige nästintill stannade när Leif ”Loket” Olsson vevade i gång hjulet och fick TV-tittarna att flockas med bingobrickorna samlade.

– Det var otroligt, helt sanslöst. Vi sålde 3000-4000 lotter vissa veckor. Då var det stressigt när vi hade sålt slut på lotterna på fredagskvällarna. Vi fick ju inte fler om de tog slut. Folk stod i långa köer för att köpa av oss. Vi fick fylla på med lotter hela tiden och när vi lagt ut så var de sålda lika fort, minns han.

Efter att ”Loket” slutade år 1999 började nedgången - sakta. Nisse berättar att ruschen minskade kraftigt för ungefär 15 år sedan. Men trots det har han och hans säljande klubbvänner stått kvar. För att täcka upp ungdomsverksamhetens kostnader har Rävåsen i stället startat upp olika loppisverksamheter.

De är till och med de flitigaste, föreningen har sålt mest bingolotter i Örebro län. De senaste tio åren, visar statistik som programmet har presenterat lagom till jubileet. Det har varit den stora inkomstkällan för ungdomssidan i klubben under åren.

– Numera är det jul, säsongsfinalerna och jubilieumsprogrammen som säljer bäst, säger han och utvecklar:

– Men vi står här två gånger i veckan ändå. Vi gör det för att det är socialt, jag står hellre här än att konka på möbler på vår loppis, fortsätter Nisse som själv inte brukar titta, men en lott köper han varje vecka.

Han slänger några ord med stammisarna och betjänar några nya ansikten. I helgen firar programmet 25 år i TV4 och i dagarna upplever han en liknande rusch som under glansdagarna på 90-talet.

– 150 bingolotter på en och en halv timma är väl inte så dåligt numera, skrockar han medan han langar fram två lotter till en förbipasserande kund.

Sålde tusentals i veckan

Men det blir nog aldrig som före millenniet. Då Sverige nästintill stannade när Leif ”Loket” Olsson vevade i gång hjulet och fick TV-tittarna att flockas med bingobrickorna samlade.

– Det var otroligt, helt sanslöst. Vi sålde 3000-4000 lotter vissa veckor. Då var det stressigt när vi hade sålt slut på lotterna på fredagskvällarna. Vi fick ju inte fler om de tog slut. Folk stod i långa köer för att köpa av oss. Vi fick fylla på med lotter hela tiden och när vi lagt ut så var de sålda lika fort, minns han.

Efter att ”Loket” slutade år 1999 började nedgången - sakta. Nisse berättar att ruschen minskade kraftigt för ungefär 15 år sedan. Men trots det har han och hans säljande klubbvänner stått kvar. För att täcka upp ungdomsverksamhetens kostnader har Rävåsen i stället startat upp olika loppisverksamheter.

De är till och med de flitigaste, föreningen har sålt mest bingolotter i Örebro län. De senaste tio åren, visar statistik som programmet har presenterat lagom till jubileet. Det har varit den stora inkomstkällan för ungdomssidan i klubben under åren.

– Numera är det jul, säsongsfinalerna och jubilieumsprogrammen som säljer bäst, säger han och utvecklar:

– Men vi står här två gånger i veckan ändå. Vi gör det för att det är socialt, jag står hellre här än att konka på möbler på vår loppis, fortsätter Nisse som själv inte brukar titta, men en lott köper han varje vecka.

  • Christoffer Tuulik