2016-10-15 06:00

2016-10-15 06:00

Degerforsprofil lämnar bygden

DEGERFORS: Snart går flyttlasset för Stanley och Görel Granström

Efter 40 år lämnar en känd profil Degerfors. Stanley Granström med hustrun Görel flyttar från orten till Finspång.

Halva namnet i det kända dansbandet Sten & Stanley flyttar inom kort från Degerfors. Huset i Högberg, som fram till 1978 var baptistkyrka, är sålt och tillsammans med hustrun har han rensat och packat ned det som ska med till deras nya liv i Finspång.

Stanley är född i Karlskoga, men har bott i Degerfors i bortåt 40 år totalt, i två omgångar med mellanlandning på en hästgård i Skåne.

Sten & Stanley lämnade han redan 1967, men fortsatte att medverka med dem i inspelningsstudion sju-åtta år ytterligare.

– Jag slutade för jag hade inte tid, jag hade så mycket hästar då som det var svårt att resa ut ifrån. Jag tävlade i hoppning och jag red till hästar som folk hade problem med, berättar Stanley som i dag är 78 år ung med betoning på ung, för han har fortfarande fullt upp.

– Idéerna flödar och tiden räcker inte till, men det är synd att tiden går så fort annars skulle jag gärna köpa ett par hästar igen, säger han och skrattar.

Han spelar fortfarande, bland annat i Stanleys mandoliner, där hustrun Görel spelar en av två mandoliner, medan han spelar gitarr och det dessutom finns ett piano med. De spelade i Snavlunda kyrka för några veckor sedan.

I augusti spelade han i Folkets park på den familjefest som Ängebäcks BK anordnade. Han spelade med Ingvar Karlsson, från Sven-Ingvars, hustrun Görel på mandolin, Sören Henriksson på bas och Leif Edqvist på trummor.

– Jag har spelat med andra band hela tiden och spelar fortfarande för fulla segel, håller igång fingrarna på gitarren. Sånt man tycker om ska man inte sluta med, jag har hållit på sen jag var 14 år. Det är roligt när det rör sig, säger han.

I Finspång flyttar de till en lägenhet.

– Underhåll på en villa tar tid och så blir man ju äldre och äldre och vi spelar och min fru målar tavlor, har illustrerat sagoböcker med mera, så vi har fullt upp.

– Min syster och svåger bor i Finspång. Vi är tillsammans ofta, men det är rätt långt att åka så vi tror det ska bli trevligt att flytta dit till en fin lägenhet och allt därtill, säger den kände Degerforsprofilen vars flyttlass snart går österut.

Halva namnet i det kända dansbandet Sten & Stanley flyttar inom kort från Degerfors. Huset i Högberg, som fram till 1978 var baptistkyrka, är sålt och tillsammans med hustrun har han rensat och packat ned det som ska med till deras nya liv i Finspång.

Stanley är född i Karlskoga, men har bott i Degerfors i bortåt 40 år totalt, i två omgångar med mellanlandning på en hästgård i Skåne.

Sten & Stanley lämnade han redan 1967, men fortsatte att medverka med dem i inspelningsstudion sju-åtta år ytterligare.

– Jag slutade för jag hade inte tid, jag hade så mycket hästar då som det var svårt att resa ut ifrån. Jag tävlade i hoppning och jag red till hästar som folk hade problem med, berättar Stanley som i dag är 78 år ung med betoning på ung, för han har fortfarande fullt upp.

– Idéerna flödar och tiden räcker inte till, men det är synd att tiden går så fort annars skulle jag gärna köpa ett par hästar igen, säger han och skrattar.

Han spelar fortfarande, bland annat i Stanleys mandoliner, där hustrun Görel spelar en av två mandoliner, medan han spelar gitarr och det dessutom finns ett piano med. De spelade i Snavlunda kyrka för några veckor sedan.

I augusti spelade han i Folkets park på den familjefest som Ängebäcks BK anordnade. Han spelade med Ingvar Karlsson, från Sven-Ingvars, hustrun Görel på mandolin, Sören Henriksson på bas och Leif Edqvist på trummor.

– Jag har spelat med andra band hela tiden och spelar fortfarande för fulla segel, håller igång fingrarna på gitarren. Sånt man tycker om ska man inte sluta med, jag har hållit på sen jag var 14 år. Det är roligt när det rör sig, säger han.

I Finspång flyttar de till en lägenhet.

– Underhåll på en villa tar tid och så blir man ju äldre och äldre och vi spelar och min fru målar tavlor, har illustrerat sagoböcker med mera, så vi har fullt upp.

– Min syster och svåger bor i Finspång. Vi är tillsammans ofta, men det är rätt långt att åka så vi tror det ska bli trevligt att flytta dit till en fin lägenhet och allt därtill, säger den kände Degerforsprofilen vars flyttlass snart går österut.