2016-10-14 16:21

2016-10-14 16:21

"Ett spännande projekt"

KARLSKOGA: Möckelngymnasiet invigde ny handelsbod

På torsdagen slog man upp portarna till Handelsboden Möckeln, en butik som kommer att drivas av Handels- och administrationsprogrammet på Möckelngymnasiet tillsammans med gymnasiesärskolan.

I handelsboden kommer varor som tagits fram av skolans UF-företag att säljas. Eleverna på handelsprogrammet får samtidigt lära sig praktiskt att hantera kassan, bemöta kunder och arbeta med inköp och marknadsföring.

– Handelsboden kommer att drivas inom handelskurserna som service och entreprenörskap, berättade gymnasiesärskolans rektor Henrik Jern. UF har varit en viktig partner i detta.

– Det här är ett unikt sätt för handelseleverna att praktisera på, berättade Elisabeth Nielsen, rektor på handels-och administrationsprogrammet.

Invigning och tal

Vid lunchtid hade en stor samling elever från Möckelngymnasiet tillsammans med nyfikna samlats utanför Husmusens gamla lokal på Värmlandsvägen. Henrik Jern och Elisabet Nielsen välkomnade alla tillsammans med Patric Borg, centrumledare på Marknadsplats Karlskoga. Patric Borg höll ett invigningstal och klippte bandet.

– Det är alltid kul med nytillkomna verksamheter, berättade han för tidningen. Det här är ett spännande projekt, som jag förstår är det helt unikt med flera UF-företag som gått ihop tillsammans på det här sättet. Så det är kul att Karlskoga kan ligga i framkant.

Möbelrenovering

Ett av företagen som kommer att erbjuda varor i handelsboden är Trixat och fixat, vars affärsidé är att renovera och sälja vidare gamla möbler. Eleverna Mathilda Ross och Ida Wedberg visade upp ett bord som från början var blått och slitet, men som de slipade och målade om till svart.

– Vi använder dessutom miljövänlig färg till möblerna, berättade dem.

Lokalen fylldes snabbt med besökare. En av dem var Ida Jensen, regionchef på UF Örebro län, som även passade på att köpa en pall som Trixat och fixat-gänget gjort i ordning och ett armband.

I handelsboden kommer varor som tagits fram av skolans UF-företag att säljas. Eleverna på handelsprogrammet får samtidigt lära sig praktiskt att hantera kassan, bemöta kunder och arbeta med inköp och marknadsföring.

– Handelsboden kommer att drivas inom handelskurserna som service och entreprenörskap, berättade gymnasiesärskolans rektor Henrik Jern. UF har varit en viktig partner i detta.

– Det här är ett unikt sätt för handelseleverna att praktisera på, berättade Elisabeth Nielsen, rektor på handels-och administrationsprogrammet.

Invigning och tal

Vid lunchtid hade en stor samling elever från Möckelngymnasiet tillsammans med nyfikna samlats utanför Husmusens gamla lokal på Värmlandsvägen. Henrik Jern och Elisabet Nielsen välkomnade alla tillsammans med Patric Borg, centrumledare på Marknadsplats Karlskoga. Patric Borg höll ett invigningstal och klippte bandet.

– Det är alltid kul med nytillkomna verksamheter, berättade han för tidningen. Det här är ett spännande projekt, som jag förstår är det helt unikt med flera UF-företag som gått ihop tillsammans på det här sättet. Så det är kul att Karlskoga kan ligga i framkant.

Möbelrenovering

Ett av företagen som kommer att erbjuda varor i handelsboden är Trixat och fixat, vars affärsidé är att renovera och sälja vidare gamla möbler. Eleverna Mathilda Ross och Ida Wedberg visade upp ett bord som från början var blått och slitet, men som de slipade och målade om till svart.

– Vi använder dessutom miljövänlig färg till möblerna, berättade dem.

Lokalen fylldes snabbt med besökare. En av dem var Ida Jensen, regionchef på UF Örebro län, som även passade på att köpa en pall som Trixat och fixat-gänget gjort i ordning och ett armband.

  • Sebastian Norling Rauhala