2016-10-13 15:37

2016-10-13 16:49

Kommer inte till Bokens dag

KARLSKOGA: Prinsessan Christina, fru Magnusson har drabbats av kronisk blodcancer

Prinsessan Christina, fru Magnuson har drabbats av kronisk blodcancer och kommer att genomföra de åtaganden som hälsan tillåter. Hovet låter meddela att framträdandet på Bokens dag i Karlskoga 8 november är avbokat.

Det första beskedet var att prinsessans medverkan var osäker men senare under torsdagen blåstes allt av. Det blir inget framträdande på Bokens dag 8 november.

Hovet meddelade på torsdagen att prinsessan Christina ska genomgå behandlingar under hösten och därför drar ned på sitt officiella program och sina åtaganden. Men prinsessan mår i övrigt förhållandevis bra heter det i kommunikén.

– Prinsessan Christina har påbörjat behandling enligt läkarnas rekommendationer. Hon kommer att fortsätta med sina åtaganden och sitt program men vill ändå vara öppen med att det kan bli justeringar och förändringar med anledning av den här diagnosen, säger Margareta Thorgren till TT.

Prinsessan Christina, fru Magnusson är 73 år och den yngsta av de fyra så kallade Hagasessorna och storasyster till kung Carl XVI Gustaf. Hon har i år gett ut boken Dagar på Drottningholm i samarbete med journalisten Carl Otto Werkelid och fotografen Ralf Turander. Den skulle hon berättat mer om på Bokens dag men den tuffa behandlingen mot blodcancern medger inte ett besök. Förlaget letar ersättare och tidningen återkommer snarast med besked om vem som ersätter prinsessan Christina, fru Magnusson. Den som köpt biljett enbart för att lyssna till prinsessan får om så önskas lämna tillbaka biljetten på Akademibokhandeln och får pengarna tillbaka.

Det första beskedet var att prinsessans medverkan var osäker men senare under torsdagen blåstes allt av. Det blir inget framträdande på Bokens dag 8 november.

Hovet meddelade på torsdagen att prinsessan Christina ska genomgå behandlingar under hösten och därför drar ned på sitt officiella program och sina åtaganden. Men prinsessan mår i övrigt förhållandevis bra heter det i kommunikén.

– Prinsessan Christina har påbörjat behandling enligt läkarnas rekommendationer. Hon kommer att fortsätta med sina åtaganden och sitt program men vill ändå vara öppen med att det kan bli justeringar och förändringar med anledning av den här diagnosen, säger Margareta Thorgren till TT.

Prinsessan Christina, fru Magnusson är 73 år och den yngsta av de fyra så kallade Hagasessorna och storasyster till kung Carl XVI Gustaf. Hon har i år gett ut boken Dagar på Drottningholm i samarbete med journalisten Carl Otto Werkelid och fotografen Ralf Turander. Den skulle hon berättat mer om på Bokens dag men den tuffa behandlingen mot blodcancern medger inte ett besök. Förlaget letar ersättare och tidningen återkommer snarast med besked om vem som ersätter prinsessan Christina, fru Magnusson. Den som köpt biljett enbart för att lyssna till prinsessan får om så önskas lämna tillbaka biljetten på Akademibokhandeln och får pengarna tillbaka.