2016-10-13 06:00

2016-10-13 06:00

69-åring söker spelkamrater

DEGERFORS: Han lägger inte trumpinnarna på hyllan

”69-årig trummis söker spelkamrater” kan man läsa på anslagstavlor på lokala livsmedelsaffärer i Degerfors. Trummisen var en gång med och startade Rios dansband i Mariestad.

Han kommer från Västgötaslätten, dialekten går inte att missta sig på, men numera bor han i Solberga i Degerfors. Här har han sitt trumset, som han spelar på varje dag och nu söker han spelkamrater i Degerfors med omnejd.

Trummisen Lasse Andersson är trots sina 69 år inte den som lägger trumpinnarna på hyllan, han är öppen för alla musikstilar bara han slipper spela efter noter, för det behärskar han inte. Han spelar på gehör och har så gjort sen han var 15 år.

– Då startade vi ett band hemma i Tidan som hette Rebels och nu har vi tagit upp det igen, så jag har ett band i Mariestad, men vill gärna ha några att spela med här också, säger Lasse Andersson.

Rebels spelar mest gitarrpop med influenser från The Spotnicks och The Shadows, men de har också en del country med steel guitar på repertoaren. Dessutom kör de en repertoar som de framför på äldreboenden ute på Västgötaslätten, från Sven-Ingvarslåtar till Gunnar Wiklunds sånger.

Dansbandslistan

Lasse Andersson var med och startade dansbandet Rios, som bland annat deltog vid dansbandsgalan i Malung och som slog ut Thorleifs på Dansetoppen i Norge.

– Vi låg med på listan i Norge i 15 veckor och på sjunde plats som bäst, medan Thorleifs åkte ner till tionde plats. Med på listan var också bland andra Vikingarna och Matz Bladhs, berättar Andersson.

Han var deltidsmusiker men är numera pensionär, eller musiker på heltid. Nu kan han tänka sig att spela i stort sett vilken musik som helst, för att det är roligt och för att kanske ta någon spelning emellanåt, på kalas och dylikt.

– Jag skulle kunna spela bland 40-åringar, men den sociala biten är minst lika stor så man vill ju kunna ta en kopp kaffe och prata minnen med jämnåriga också samtidigt som man vill att det svänger. Det skulle vara kul om någon som spelar dragspel hörde av sig och även en gitarrist och basist, vi kunde nog få det att svänga, säger han.

Favoriter

Hittills har endast en hört av sig, men flera lappar har ryckts av med hans telefonnummer på från anslaget, så Andersson väntar.

Själv lyssnar han på det mesta och just nu är det ett lokalt band som är favoriter, ELS Band. Han köpte deras skiva i somras.

– De vet nog inte själva hur bra de är, de håller världsklass, tycker han.

Annars tycker han det fanns fler riktiga musiker förr.

– Om just det kan man säga att det var bättre förr, annars brukar jag inte säga det, säger 69-åringen och slår några slag på trummorna.

Han kommer från Västgötaslätten, dialekten går inte att missta sig på, men numera bor han i Solberga i Degerfors. Här har han sitt trumset, som han spelar på varje dag och nu söker han spelkamrater i Degerfors med omnejd.

Trummisen Lasse Andersson är trots sina 69 år inte den som lägger trumpinnarna på hyllan, han är öppen för alla musikstilar bara han slipper spela efter noter, för det behärskar han inte. Han spelar på gehör och har så gjort sen han var 15 år.

– Då startade vi ett band hemma i Tidan som hette Rebels och nu har vi tagit upp det igen, så jag har ett band i Mariestad, men vill gärna ha några att spela med här också, säger Lasse Andersson.

Rebels spelar mest gitarrpop med influenser från The Spotnicks och The Shadows, men de har också en del country med steel guitar på repertoaren. Dessutom kör de en repertoar som de framför på äldreboenden ute på Västgötaslätten, från Sven-Ingvarslåtar till Gunnar Wiklunds sånger.

Dansbandslistan

Lasse Andersson var med och startade dansbandet Rios, som bland annat deltog vid dansbandsgalan i Malung och som slog ut Thorleifs på Dansetoppen i Norge.

– Vi låg med på listan i Norge i 15 veckor och på sjunde plats som bäst, medan Thorleifs åkte ner till tionde plats. Med på listan var också bland andra Vikingarna och Matz Bladhs, berättar Andersson.

Han var deltidsmusiker men är numera pensionär, eller musiker på heltid. Nu kan han tänka sig att spela i stort sett vilken musik som helst, för att det är roligt och för att kanske ta någon spelning emellanåt, på kalas och dylikt.

– Jag skulle kunna spela bland 40-åringar, men den sociala biten är minst lika stor så man vill ju kunna ta en kopp kaffe och prata minnen med jämnåriga också samtidigt som man vill att det svänger. Det skulle vara kul om någon som spelar dragspel hörde av sig och även en gitarrist och basist, vi kunde nog få det att svänga, säger han.

Favoriter

Hittills har endast en hört av sig, men flera lappar har ryckts av med hans telefonnummer på från anslaget, så Andersson väntar.

Själv lyssnar han på det mesta och just nu är det ett lokalt band som är favoriter, ELS Band. Han köpte deras skiva i somras.

– De vet nog inte själva hur bra de är, de håller världsklass, tycker han.

Annars tycker han det fanns fler riktiga musiker förr.

– Om just det kan man säga att det var bättre förr, annars brukar jag inte säga det, säger 69-åringen och slår några slag på trummorna.