2016-10-12 06:00

2016-10-12 06:00

Han kör vidare i samma spår

Det blir inget uppehåll, Jörgen Thorsells LG-Marknader AB kör vidare direkt i samma fotspår. Vulkanmarken kommer ligga kvar på tredje helgen i augusti och på samma område.

– Det finns ingen anledning att göra förändringar. Marknaden har fungerat och jag har tidigare tagit över andra marknader, både från kommuner och föreningar, och första året gör vi alltid som det varit tidigare. Folk känner igen sig och jag ser hur det fungerar, utifrån det är det lättare att se om man behöver och i så fall vad man kan göra för förändringar, säger Jörgen Thorsell som nu tar över Vulkanmarken från Offensiva Degerfors.

– Enda skillnaden är att de hyrt in elmaterial, men jag har eget. Publiken kommer inte känna någon skillnad och inte knallarna heller. De vill ha sina fasta platser för de har sina stamkunder, vilket jag tycker är viktigt. Så det finns ingen anledning att krångla och göra förändringar, säger Thorsell som har 20 marknader i landet, som längst norrut i Umeå.

Han har drivit bolaget i tio år. Dessförinnan hade grundarna, Lennart och Gunnar därav LG, drivit det i 20 år.

Samma plats

Thorsell fick vetskap om att Vulkanmarken kanske var på upphällningen genom Erikssons tivoli, som finns med på Vulkanmarken men som har säte i Borlänge precis som marknadsarrangören.

– Jag samarbetar mycket med dem på andra marknader, berättar Thorsell.

Närmaste marknaden han har från Vulkanmarken räknat är höstmarknaden på Norra fältet i Karlstad, vilken i år inföll samma helg.

– Vulkanmarken får vara kvar på sin helg, det är lättare att flytta datum på marknaden i Karlstad, säger han.

Han kommer inte försöka få Trafikverkets välsignelse att flytta tillbaka Vulkanmarken till centrum.

– Nej, den börjar bli bra etablerad där den ligger nu mot idrottsplatsen och på andra ställen där vi tvingats flytta marknadsområdet så vet jag att det tagit tre till fem år innan folk lärt sig det, vi människor är vanedjur. Det underlättar också arbetsmässigt för oss arrangörer att den ligger där, då har man inte så stressigt vad gäller in- och utflyttning.

– Det finns ingen anledning att göra förändringar. Marknaden har fungerat och jag har tidigare tagit över andra marknader, både från kommuner och föreningar, och första året gör vi alltid som det varit tidigare. Folk känner igen sig och jag ser hur det fungerar, utifrån det är det lättare att se om man behöver och i så fall vad man kan göra för förändringar, säger Jörgen Thorsell som nu tar över Vulkanmarken från Offensiva Degerfors.

– Enda skillnaden är att de hyrt in elmaterial, men jag har eget. Publiken kommer inte känna någon skillnad och inte knallarna heller. De vill ha sina fasta platser för de har sina stamkunder, vilket jag tycker är viktigt. Så det finns ingen anledning att krångla och göra förändringar, säger Thorsell som har 20 marknader i landet, som längst norrut i Umeå.

Han har drivit bolaget i tio år. Dessförinnan hade grundarna, Lennart och Gunnar därav LG, drivit det i 20 år.

Samma plats

Thorsell fick vetskap om att Vulkanmarken kanske var på upphällningen genom Erikssons tivoli, som finns med på Vulkanmarken men som har säte i Borlänge precis som marknadsarrangören.

– Jag samarbetar mycket med dem på andra marknader, berättar Thorsell.

Närmaste marknaden han har från Vulkanmarken räknat är höstmarknaden på Norra fältet i Karlstad, vilken i år inföll samma helg.

– Vulkanmarken får vara kvar på sin helg, det är lättare att flytta datum på marknaden i Karlstad, säger han.

Han kommer inte försöka få Trafikverkets välsignelse att flytta tillbaka Vulkanmarken till centrum.

– Nej, den börjar bli bra etablerad där den ligger nu mot idrottsplatsen och på andra ställen där vi tvingats flytta marknadsområdet så vet jag att det tagit tre till fem år innan folk lärt sig det, vi människor är vanedjur. Det underlättar också arbetsmässigt för oss arrangörer att den ligger där, då har man inte så stressigt vad gäller in- och utflyttning.