2016-10-11 06:00

2016-10-11 06:00

Ny lekpark på gång

DEGERFORS: Upprustning i Kanadaskogen och Stora Vallaområdet

Det rustas rejält i Kanadaskogen. Ny lekpark, nya fina gångbanor, grillplats och annat är på gång till området som dessutom ska få frisbeegolf.

Många har säkert lagt märke till att en del av de stora tallarna avverkats i Kanadaskogen samt att där har schaktats ur i närheten av lekparken.

– Det kom medborgarförslag om en större lekpark och grillplats och vi begärde pengar för att genomföra det, säger kommunens servicechef Anders Luthman.

Serviceförvaltningen fick pengar. En ny lekpark med större lekställningar, bland annat en fotboll att klättra i, gungor, gångbanor med nytt stenmjöl, grillplats med nya bord och bänkar som även är anpassade för att kunna köra intill med en rullstol är på gång till området. Det hela beräknas kosta 450 000 kronor.

– Ofta går dagisavdelningar dit och därför är det bra att satsa på den här lekparken. Arbetet blev lite försenat, men vi jobbar på så fort vi hinner, säger Luthman och avslöjar att mer saker är på gång till området.

– Nästa år ska vi göra frisbeebanor i skogen, det kallas frisbeegolf med metallkorgar som hänger i kedjor ovanför och vi har tänkt göra såna banor i anslutning till det här, berättar Luthman.

Satsar hela vägen

Även borta vid idrottsplatsen har det gjorts en del förbättringar.

– En del uppfräschningar har gjorts inne på Stora Vallaområdet. Sen har staketet runt tennisbanan och en av banorna bakom idrottsplatsen rustats lite och det arbetet ska vi också fortsätta med nästa år. Då ska även skogen bakom idrottshallen röjas ur, så man ser älven från området, berättar Luthman.

– Min tanke är att vi satsar ända från Stora Vallaskolan fram till lekparken, så vi får med hela området där, säger han vidare.

Plats för bussar samt av- och påstigning, besöksparkering och gångpassager vid skolan och Vallahallen har nu färdigställts. Nästa år fortsätter man med skolgården på baksidan, där eleverna ska få vara med och tycka till om hur de vill ha det, då där ska bli plats för rastaktiviteter.

Många har säkert lagt märke till att en del av de stora tallarna avverkats i Kanadaskogen samt att där har schaktats ur i närheten av lekparken.

– Det kom medborgarförslag om en större lekpark och grillplats och vi begärde pengar för att genomföra det, säger kommunens servicechef Anders Luthman.

Serviceförvaltningen fick pengar. En ny lekpark med större lekställningar, bland annat en fotboll att klättra i, gungor, gångbanor med nytt stenmjöl, grillplats med nya bord och bänkar som även är anpassade för att kunna köra intill med en rullstol är på gång till området. Det hela beräknas kosta 450 000 kronor.

– Ofta går dagisavdelningar dit och därför är det bra att satsa på den här lekparken. Arbetet blev lite försenat, men vi jobbar på så fort vi hinner, säger Luthman och avslöjar att mer saker är på gång till området.

– Nästa år ska vi göra frisbeebanor i skogen, det kallas frisbeegolf med metallkorgar som hänger i kedjor ovanför och vi har tänkt göra såna banor i anslutning till det här, berättar Luthman.

Satsar hela vägen

Även borta vid idrottsplatsen har det gjorts en del förbättringar.

– En del uppfräschningar har gjorts inne på Stora Vallaområdet. Sen har staketet runt tennisbanan och en av banorna bakom idrottsplatsen rustats lite och det arbetet ska vi också fortsätta med nästa år. Då ska även skogen bakom idrottshallen röjas ur, så man ser älven från området, berättar Luthman.

– Min tanke är att vi satsar ända från Stora Vallaskolan fram till lekparken, så vi får med hela området där, säger han vidare.

Plats för bussar samt av- och påstigning, besöksparkering och gångpassager vid skolan och Vallahallen har nu färdigställts. Nästa år fortsätter man med skolgården på baksidan, där eleverna ska få vara med och tycka till om hur de vill ha det, då där ska bli plats för rastaktiviteter.