2016-10-10 15:34

2016-10-10 15:34

Publiken svek framtiden

HÅLLBAR FRAMTID: Nöjd med innehållet på Framtidsveckan men det kunde varit fler besökare på föreläsningarna

Superbra föreläsare men för lite publik. Så sammanfattar Emil Lundkvist på Möckelnföreningarna Framtidsveckan som avslutades på söndagen.

Framtidsveckan på temat hållbarhet samordnades för andra året av Möckelnföreningarna. Bakom arrangemanget står studieförbunden och kommunen som bjöd på en lång rad föreläsare.

Föreläsningar

– Det har varit superbra, proffsiga föreläsningar och jätteintressant innehåll. Allt från väldigt konkret hur man kan odla och tänka kring vår matförsörjning i framtiden till FN:s globala mål och hur situationen ser ut i världen, säger Lundkvist.

Framtidsperspektiv

Lundkvist framhåller att det inte handlat om domedagsprofetior om framtiden utan om intressanta perspektiv på det här med hållbarhet med allt från det konkreta vad man kan göra själv till det mer abstrakta och storpolitiska.

Däremot kunde det ha varit fler som kom till föreläsningarna.

– Man kan alltid vara självkritisk och vi måste fundera till nästa år men just nu kan jag inte säga vad vi skulle ha gjort bättre. Jag tror det handlar om mer än att annonsera. Det handlar om att förankra och nätverka, säger Lundkvist.

Manifestation

Framtidsveckan startades i Söderhamn 2009 och äger rum samma vecka i hela Sverige. Det beskrivs som en manifestation där man sprider positiva exempel på hur samhället kan ställa om till en hållbar framtid.

I länet jobbar man med Framtidsveckan inom nätverket Regional omställning i samverkan, ROS, där Hela Sverige ska leva, Länsbygderådet, Örebro läns bildningsförbund, Naturskyddsföreningen Örebro län och Framtiden i våra händer ingår.

Framtidsveckan på temat hållbarhet samordnades för andra året av Möckelnföreningarna. Bakom arrangemanget står studieförbunden och kommunen som bjöd på en lång rad föreläsare.

Föreläsningar

– Det har varit superbra, proffsiga föreläsningar och jätteintressant innehåll. Allt från väldigt konkret hur man kan odla och tänka kring vår matförsörjning i framtiden till FN:s globala mål och hur situationen ser ut i världen, säger Lundkvist.

Framtidsperspektiv

Lundkvist framhåller att det inte handlat om domedagsprofetior om framtiden utan om intressanta perspektiv på det här med hållbarhet med allt från det konkreta vad man kan göra själv till det mer abstrakta och storpolitiska.

Däremot kunde det ha varit fler som kom till föreläsningarna.

– Man kan alltid vara självkritisk och vi måste fundera till nästa år men just nu kan jag inte säga vad vi skulle ha gjort bättre. Jag tror det handlar om mer än att annonsera. Det handlar om att förankra och nätverka, säger Lundkvist.

Manifestation

Framtidsveckan startades i Söderhamn 2009 och äger rum samma vecka i hela Sverige. Det beskrivs som en manifestation där man sprider positiva exempel på hur samhället kan ställa om till en hållbar framtid.

I länet jobbar man med Framtidsveckan inom nätverket Regional omställning i samverkan, ROS, där Hela Sverige ska leva, Länsbygderådet, Örebro läns bildningsförbund, Naturskyddsföreningen Örebro län och Framtiden i våra händer ingår.