2016-10-07 10:27

2016-10-07 10:28

Varnar för kringresande tjuvar

BROTT

Polisen har gått ut med en varning för kringresande tjuvar efter att flera likartade stölder inträffat i Mellansverige på kort tid.

Merparten av stölderna har skett i blomsterbutiker där en person avlett personal medan den andra gärningsmannen tömt kassan på kontanter.

I tisdags inträffade en sådan stöld i Karlskoga och tjuvarna försvann med 600 kronor. Ytterligare stölder har skett ibland annat Laxå, Örebro och Nora.

Polisen har fått in signalement på två män i 25-årsåldern som misstänks vara gärningsmännen. Den ene mannen är cirka 170 cm lång och har en smal kroppsbyggnad. Han bär glasögon med tjocka glas och mörka bågar. Mannen talar ingen svenska och kommunicerar med bristfällig engelska.

Den andra mannen anges vara cirka 180 cm lång, har smal kroppsbyggnad och kort cendréfärgat hår. Bägge männen beskrivs som ljushyade och klädseln som anges i en del av anmälningarna är att en av männen bär en rutig jacka i gult och rött.

Gärningsmännen färdas i en silverfärgad skåpbil.

Tips kan lämnas till polisen via 114 14.

 

Merparten av stölderna har skett i blomsterbutiker där en person avlett personal medan den andra gärningsmannen tömt kassan på kontanter.

I tisdags inträffade en sådan stöld i Karlskoga och tjuvarna försvann med 600 kronor. Ytterligare stölder har skett ibland annat Laxå, Örebro och Nora.

Polisen har fått in signalement på två män i 25-årsåldern som misstänks vara gärningsmännen. Den ene mannen är cirka 170 cm lång och har en smal kroppsbyggnad. Han bär glasögon med tjocka glas och mörka bågar. Mannen talar ingen svenska och kommunicerar med bristfällig engelska.

Den andra mannen anges vara cirka 180 cm lång, har smal kroppsbyggnad och kort cendréfärgat hår. Bägge männen beskrivs som ljushyade och klädseln som anges i en del av anmälningarna är att en av männen bär en rutig jacka i gult och rött.

Gärningsmännen färdas i en silverfärgad skåpbil.

Tips kan lämnas till polisen via 114 14.