2016-10-07 12:13

2016-10-07 12:13

"Jag är naturmänniska"

KONST: Ella Jansson ställer ut i Smältarbyggningen

– Det är lite nervöst när det är första gången. Men vem vet, jag kanske får blodad tand, säger Ella Jansson och skrattar. I morgon, lördag, har hon vernissage i Smältarebyggningen där hon visar ett 30-tal målningar i akryl.

Ella Janssons huvudsakliga motivkrets är landskap, blommor och natur.

– Jag kan måla abstrakt också men är i första hand en naturmänniska, säger hon och berättar att hon älskar Norrland på hösten men även resan till Island gjorde ett starkt intryck.

– Island var som ett sagoland med fantastiska vyer. Men visst, jag bor på Kosia vid Möckeln och har väldigt fina solnedgångar här också.

Ella Jansson började på 1970-talet med porslinsmålning och har gått kurser för Turid Wassenius i Trollhättan. Sedan mitten av 1990-talet har hon själv haft kurser i porslins- och glasmålning hos ABF. Men det dröjde innan hon började måla på duk. Nu har hon fyllt 67 år och är sedan två år pensionär och hoppas få mer tid till måleriet. Utställningen i Smältarbyggningen är öppen den här helgen samt helgen 5-6 november och alla måndag, tisdag och onsdag förmiddagar däremellan.

Ella Janssons huvudsakliga motivkrets är landskap, blommor och natur.

– Jag kan måla abstrakt också men är i första hand en naturmänniska, säger hon och berättar att hon älskar Norrland på hösten men även resan till Island gjorde ett starkt intryck.

– Island var som ett sagoland med fantastiska vyer. Men visst, jag bor på Kosia vid Möckeln och har väldigt fina solnedgångar här också.

Ella Jansson började på 1970-talet med porslinsmålning och har gått kurser för Turid Wassenius i Trollhättan. Sedan mitten av 1990-talet har hon själv haft kurser i porslins- och glasmålning hos ABF. Men det dröjde innan hon började måla på duk. Nu har hon fyllt 67 år och är sedan två år pensionär och hoppas få mer tid till måleriet. Utställningen i Smältarbyggningen är öppen den här helgen samt helgen 5-6 november och alla måndag, tisdag och onsdag förmiddagar däremellan.