2016-10-07 06:00

2016-10-07 06:00

"Helt och hållet personliga skäl"

DEGERFORS: Därför lämnar Charlotte Silfverhjelm (MP) sina politiska uppdrag

Charlotte Silfverhjelm (MP) har lämnat alla sina politiska uppdrag. Men det finns ingen schism eller annat kontroversiellt bakom beslutet. Kroppen säger stopp för vidare engagemang meddelar Charlotte Silfverhjelm.

– Jag förstår att ni undrar och jag har förvarnat min nämndordförande om att det här var på gång. Men det är inte okej i kroppen så det är helt och hållet personliga skäl som ligger bakom avhoppet, säger Charlotte Silfverhjelm.

Hon lämnar uppdragen som förste vice ordförande i folkhälsonämnden, som är gemensam för Karlskoga och Degerfors, och som fullmäktigeledamot för Miljöpartiet i Degerfors.

Charlotte Silfverhjelm berättar att hon 2001 drabbades av en stroke, troligen på grund av stress, och i februari opererades hon. I dag ska hon till USÖ för en stor undersökning som hon inte vet resultatet av.

– Som den optimistiska och positiva människa jag är känner jag att jag inte kan göra nämnden och medborgarna rättvisa. Jag är förste vice ordförande i folkhälsonämnden och vi har ett brett arbetssätt som jag inte kan fullgöra på bästa sätt.

– Men jag är mycket glad och hedrad för det förtroende jag fått och jag har haft en otroligt fin tid inom politiken, tillägger hon.

Charlotte Silfverhjelm jobbar heltid som resurspedagog på Stora Valla-skolan och det tänker hon fortsätta med.

– Det är ett jobb som jag måste orka. Det är min huvuduppgift och jag älskar fortfarande, efter 38 år, jobbet och vill orka med det till pensioneringen om några år, fortsätter Charlotte Silfverhjelm.

– Jag måste tänka på mig själv och då går det inte att komma till jobbet och vara sliten när jag möter ungdomar som själva, av olika anledningar, är slitna. Därför lämnar jag mina politiska uppdrag.

– Om någon frågar efter mina synpunkter så visst kan jag ställa upp och bidra med vad jag tycker. Men det är slut med det aktiva politiska livet. Kroppen säger totalt stopp. Och när jag inte längre kan ge 100 procent till nämnden och medborgarna för att jag inte orkar måste jag ta konsekvensen och sluta, tillägger hon.

– Jag förstår att ni undrar och jag har förvarnat min nämndordförande om att det här var på gång. Men det är inte okej i kroppen så det är helt och hållet personliga skäl som ligger bakom avhoppet, säger Charlotte Silfverhjelm.

Hon lämnar uppdragen som förste vice ordförande i folkhälsonämnden, som är gemensam för Karlskoga och Degerfors, och som fullmäktigeledamot för Miljöpartiet i Degerfors.

Charlotte Silfverhjelm berättar att hon 2001 drabbades av en stroke, troligen på grund av stress, och i februari opererades hon. I dag ska hon till USÖ för en stor undersökning som hon inte vet resultatet av.

– Som den optimistiska och positiva människa jag är känner jag att jag inte kan göra nämnden och medborgarna rättvisa. Jag är förste vice ordförande i folkhälsonämnden och vi har ett brett arbetssätt som jag inte kan fullgöra på bästa sätt.

– Men jag är mycket glad och hedrad för det förtroende jag fått och jag har haft en otroligt fin tid inom politiken, tillägger hon.

Charlotte Silfverhjelm jobbar heltid som resurspedagog på Stora Valla-skolan och det tänker hon fortsätta med.

– Det är ett jobb som jag måste orka. Det är min huvuduppgift och jag älskar fortfarande, efter 38 år, jobbet och vill orka med det till pensioneringen om några år, fortsätter Charlotte Silfverhjelm.

– Jag måste tänka på mig själv och då går det inte att komma till jobbet och vara sliten när jag möter ungdomar som själva, av olika anledningar, är slitna. Därför lämnar jag mina politiska uppdrag.

– Om någon frågar efter mina synpunkter så visst kan jag ställa upp och bidra med vad jag tycker. Men det är slut med det aktiva politiska livet. Kroppen säger totalt stopp. Och när jag inte längre kan ge 100 procent till nämnden och medborgarna för att jag inte orkar måste jag ta konsekvensen och sluta, tillägger hon.