2016-10-01 17:30

2016-10-01 17:30

Marknad i kanonväder

KARLSKOGA: Färre knallar men många besökare

Vädret var det inget fel på, vilket märktes då många sökte sig ut och det stundtals var likt ett lämmeltåg genom marknaden. Men knallarna var desto färre till antal.

Höstmarknaden i Karlskoga har, enligt marknadsgeneral Björn Elfström KB Karlskoga, anor sedan tidigt 1900-tal, då det såldes kor och hästar nere på torget. Sedan slutet av 1970-talet har KB Karlskoga hållit i marknaden och sedan tre år tillbaka håller de även i vårmarknaden, som de tog över efter Lions Club.

– Karlskogingarna ställer upp även om det regnar, men knallarna har blivit färre på höstmarknaden. Det är inte fler än 40-talet knallar, vilket är färre än på vårmarknaden i maj. Vi ska utvärdera om vi ska fortsätta, eller om det blir som med Vulkanmarken i Degerfors, säger Björn Elfström.

– Knallarna åldras de också och det är inte så många yngre som tar vid, därmed blir utbudet lite enkelspårigt.

Börjar om

Tillsammans med Helene Elfström, som också är kanslist för marknaden, samt Rolf Remelg, PO Hermansson och Carlo Bodini höll Björn Elfström i trådarna på lördagen och i februari börjar arbetet igen, inför vårmarknaden.

– För få knallar, men ändå okej, tyckte även Christina och Kirsti, som inte ville figurera med efternamn, att det var.

Men trots det gjordes en del fynd och dessutom hämtades anmälningstalonger för nya kandidater till Karlskoga-Degerfors lucia hos fjolårets luciafölje, som fanns på plats på marknaden.

Se fler bilder på webben

Höstmarknaden i Karlskoga har, enligt marknadsgeneral Björn Elfström KB Karlskoga, anor sedan tidigt 1900-tal, då det såldes kor och hästar nere på torget. Sedan slutet av 1970-talet har KB Karlskoga hållit i marknaden och sedan tre år tillbaka håller de även i vårmarknaden, som de tog över efter Lions Club.

– Karlskogingarna ställer upp även om det regnar, men knallarna har blivit färre på höstmarknaden. Det är inte fler än 40-talet knallar, vilket är färre än på vårmarknaden i maj. Vi ska utvärdera om vi ska fortsätta, eller om det blir som med Vulkanmarken i Degerfors, säger Björn Elfström.

– Knallarna åldras de också och det är inte så många yngre som tar vid, därmed blir utbudet lite enkelspårigt.

Börjar om

Tillsammans med Helene Elfström, som också är kanslist för marknaden, samt Rolf Remelg, PO Hermansson och Carlo Bodini höll Björn Elfström i trådarna på lördagen och i februari börjar arbetet igen, inför vårmarknaden.

– För få knallar, men ändå okej, tyckte även Christina och Kirsti, som inte ville figurera med efternamn, att det var.

Men trots det gjordes en del fynd och dessutom hämtades anmälningstalonger för nya kandidater till Karlskoga-Degerfors lucia hos fjolårets luciafölje, som fanns på plats på marknaden.

Se fler bilder på webben