2016-09-30 15:24

2016-09-30 15:25

En äkta prinsessa och en falsk drottning

BOKENS DAG: Prinsessan Christina fru Magnuson, Christer Lindarw, Emmy Abrahamson och Björn Hellberg

Bokens dag infaller i år tisdag 8 november och som traditionen bjuder blir det två föreställningar, en på eftermiddagen och en på kvällstid. Biljetterna börjar säljas lördag 8 oktober på Akademibokhandeln.

– Det är max fyra biljetter per person och kontant betalning som gäller, säger Ann Axberg på Akademibokhandeln.

– Vi tar alltså inte emot swish, förtydligar hon.

De fyra författare som medverkar denna gång är prinsessan Christina fru Magnuson, Emmy Abrahamson, Christer Lindarw och Björn Hellberg.

Prinsessan Christina fru Magnuson har gett ut Dagar på Drottningholm i samarbete med kulturjournalisten Carl Otto Werkelid och fotografen Ralf Turander medan Emmy Abrahamson berättar om hur hon hittade sin man i romanen Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske.

– Den bygger på en sann historia eftersom hon gifte sig med denne man, förklarar Ann Axberg och tillägger att det är Emmy Abrahamsons första bok för en vuxen läsekrets. Tidigare har hon skrivit för ungdomar och även blivit Augustnominerad.

40 år som artist

Christer Lindarw firar i år 40 år som artist med showen This is it som spelas på Rondo i Göteborg. Men han har också gett ut boken This is my life där han berättar sin livshistoria för journalisten Christina Kellberg. Lindarw väjer inte för svåra perioder utan tar även upp åren då många av hans vänner dog i aids.

– Jag såg honom på bokmässan i Göteborg och skrattade när jag hörde honom skoja om att han inte längre känner sig som 60, berättar Ann Axberg och tillägger att Lindarw fyllde 63 i våras.

Björn Hellberg var med första året och är den andre som återkommer. Hellberg har skrivit massor av böcker och i år kom ännu en deckare med Sten Wall som gåtlösare. Denne Sten Wall har återkommit någorlunda regelbundet sedan 1981 då han debuterade i Gråt i mörker.

– Björn Hellberg är en person som bjuder på sig själv, konstaterar Ann Axberg.

Nöjda

Martina Björck, turismansvarig på Karlskoga Näringsliv & Turism är nöjd med uppsättningen författare och Erik Wahlström och Anna Tagelius, som representerar tidningen, instämmer.

– Jag tror att det här är ett av de mer spännande startfält vi haft, säger Erik Wahlström och Anna Tagelius ser fram emot att få höra Christer Lindarw.

– Honom ska vi ha, sa Anna Tagelius när det diskuterades vilka författare som skulle komma.

Josefine Sundström återkommer som konferencier och hon ska också kort presentera sin nya barnbok Sagasagor med illustrationer av Emma Göthner. Annars är det som vanligt med lättare förtäring i form av baguette och utlottning av böcker och i utlottningen ingår även Josefine Sundströms barnbok påpekar Ann Axberg.

– Det är max fyra biljetter per person och kontant betalning som gäller, säger Ann Axberg på Akademibokhandeln.

– Vi tar alltså inte emot swish, förtydligar hon.

De fyra författare som medverkar denna gång är prinsessan Christina fru Magnuson, Emmy Abrahamson, Christer Lindarw och Björn Hellberg.

Prinsessan Christina fru Magnuson har gett ut Dagar på Drottningholm i samarbete med kulturjournalisten Carl Otto Werkelid och fotografen Ralf Turander medan Emmy Abrahamson berättar om hur hon hittade sin man i romanen Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske.

– Den bygger på en sann historia eftersom hon gifte sig med denne man, förklarar Ann Axberg och tillägger att det är Emmy Abrahamsons första bok för en vuxen läsekrets. Tidigare har hon skrivit för ungdomar och även blivit Augustnominerad.

40 år som artist

Christer Lindarw firar i år 40 år som artist med showen This is it som spelas på Rondo i Göteborg. Men han har också gett ut boken This is my life där han berättar sin livshistoria för journalisten Christina Kellberg. Lindarw väjer inte för svåra perioder utan tar även upp åren då många av hans vänner dog i aids.

– Jag såg honom på bokmässan i Göteborg och skrattade när jag hörde honom skoja om att han inte längre känner sig som 60, berättar Ann Axberg och tillägger att Lindarw fyllde 63 i våras.

Björn Hellberg var med första året och är den andre som återkommer. Hellberg har skrivit massor av böcker och i år kom ännu en deckare med Sten Wall som gåtlösare. Denne Sten Wall har återkommit någorlunda regelbundet sedan 1981 då han debuterade i Gråt i mörker.

– Björn Hellberg är en person som bjuder på sig själv, konstaterar Ann Axberg.

Nöjda

Martina Björck, turismansvarig på Karlskoga Näringsliv & Turism är nöjd med uppsättningen författare och Erik Wahlström och Anna Tagelius, som representerar tidningen, instämmer.

– Jag tror att det här är ett av de mer spännande startfält vi haft, säger Erik Wahlström och Anna Tagelius ser fram emot att få höra Christer Lindarw.

– Honom ska vi ha, sa Anna Tagelius när det diskuterades vilka författare som skulle komma.

Josefine Sundström återkommer som konferencier och hon ska också kort presentera sin nya barnbok Sagasagor med illustrationer av Emma Göthner. Annars är det som vanligt med lättare förtäring i form av baguette och utlottning av böcker och i utlottningen ingår även Josefine Sundströms barnbok påpekar Ann Axberg.