2016-09-26 15:25

2016-09-26 15:25

Åkte fast med stulen båt

BROTT: Karlskogabo dömd för häleri

En Karlskogabo hade en stulen båt värd 150 000 kronor hemma som skulle säljas vidare. Dessutom har han hjälpt en person att stjäla en bil.

Det var i augusti 2014 som båten, värd 150 000 kronor, stod utanför Karlskogabons hus. I ett telefonsamtal som polisen avlyssnat pratar mannen och en annan person om båtens värde och att de ska sälja den för 25 000 kronor. Under samtalet framgår också att det finns kopplingar till Hells Angels.

Någon försäljning blev det dock inte. Dagen efter slog polisen till och båten beslagtogs. Den hade stulits i Örebro tidigare under sommaren.

Innan polisens tillslag hann Karlskogabon dock skjutsa en person till Örebro för att denne skulle stjäla en bil.

Mannen, som är i 40-årsåldern, erkände att han hjälpt till att stjäla bilen men nekade till att han haft kännedom om att båten var stulen.

Tingsrätten ansåg emellertid att bevisningen mot honom var tillräcklig och han fälldes för både häleri och medhjälp till stöld. Påföljden fastställdes till villkorlig dom samt dagsböter på sammanlagt 24 000 kronor. Han ska också betala ett skadestånd på 5 000 kronor.

Det var i augusti 2014 som båten, värd 150 000 kronor, stod utanför Karlskogabons hus. I ett telefonsamtal som polisen avlyssnat pratar mannen och en annan person om båtens värde och att de ska sälja den för 25 000 kronor. Under samtalet framgår också att det finns kopplingar till Hells Angels.

Någon försäljning blev det dock inte. Dagen efter slog polisen till och båten beslagtogs. Den hade stulits i Örebro tidigare under sommaren.

Innan polisens tillslag hann Karlskogabon dock skjutsa en person till Örebro för att denne skulle stjäla en bil.

Mannen, som är i 40-årsåldern, erkände att han hjälpt till att stjäla bilen men nekade till att han haft kännedom om att båten var stulen.

Tingsrätten ansåg emellertid att bevisningen mot honom var tillräcklig och han fälldes för både häleri och medhjälp till stöld. Påföljden fastställdes till villkorlig dom samt dagsböter på sammanlagt 24 000 kronor. Han ska också betala ett skadestånd på 5 000 kronor.