2016-09-25 13:21

2016-09-25 13:21

Odlade cannabis i lägenheten

BROTT: Döms till åtta månaders fängelse

Nästan tre kilo cannabis hittades i den unge mannens lägenhet. Nu har han dömts till fängelse för att ha framställt narkotika.

Det var i slutet av maj förra året som polisen slog till mot den 25-årige mannens lägenhet. Där hittade de ett tjugotal krukor med cannabisplantor och ytterligare cannabis i en låda. Odlingen var avancerad, med automatiserad ventilation, bevattning och ljussystem. I övrigt fanns inget i lägenheten som tydde på att någon bodde där. Totalt belagtogs 2 770 gram cannabis.

Mannen medgav att han odlat cannabis men hävdade att mängden var avsevärt mindre.

Tingsrätten konstaterade att 25-åringen odlat för eget bruk men att framställningen utförts med planering och avancerad utrustning. Vidare anförs att olovlig framställning, näst efter olovlig överlåtelse, ses som den allvarligaste formen av narkotikabrott.

Mannen fälldes för narkotikabrott och dömdes till åtta månaders fängelse.

Det var i slutet av maj förra året som polisen slog till mot den 25-årige mannens lägenhet. Där hittade de ett tjugotal krukor med cannabisplantor och ytterligare cannabis i en låda. Odlingen var avancerad, med automatiserad ventilation, bevattning och ljussystem. I övrigt fanns inget i lägenheten som tydde på att någon bodde där. Totalt belagtogs 2 770 gram cannabis.

Mannen medgav att han odlat cannabis men hävdade att mängden var avsevärt mindre.

Tingsrätten konstaterade att 25-åringen odlat för eget bruk men att framställningen utförts med planering och avancerad utrustning. Vidare anförs att olovlig framställning, näst efter olovlig överlåtelse, ses som den allvarligaste formen av narkotikabrott.

Mannen fälldes för narkotikabrott och dömdes till åtta månaders fängelse.