2016-09-25 13:19

2016-09-25 13:19

Fällde ner pojke till marken

DEGERFORS NOTERAT

En man har fällts för att ha misshandlat en pojke.

Det var för två år sedan som mannen jobbade på en skola i Degerfors som han gav sig på pojken. Det hade varit bråk i samband med en fotbollsmatch och pojken och mannen hamnade i ordväxling med varandra, under vilken pojken spottade på golvet. Mannen tog tag om pojkens hals, fällde ner honom på marken och drog honom över spottloskan. Därefter gick han och sa upp sig.

Mannen själv har nekat till det hela men flera vittnen kunde styrka att händelsen inträffat.

Tingsrätten fastställde påföljden till villkorlig dom och dagsböter på sammanlagt 5 000 kronor. Mannen ska även betala ett skadestånd på 8 000 kronor till pojken.

Det var för två år sedan som mannen jobbade på en skola i Degerfors som han gav sig på pojken. Det hade varit bråk i samband med en fotbollsmatch och pojken och mannen hamnade i ordväxling med varandra, under vilken pojken spottade på golvet. Mannen tog tag om pojkens hals, fällde ner honom på marken och drog honom över spottloskan. Därefter gick han och sa upp sig.

Mannen själv har nekat till det hela men flera vittnen kunde styrka att händelsen inträffat.

Tingsrätten fastställde påföljden till villkorlig dom och dagsböter på sammanlagt 5 000 kronor. Mannen ska även betala ett skadestånd på 8 000 kronor till pojken.