2016-09-20 06:00

2016-09-20 06:00

En dag om hjälpmedel

KARLSKOGA: Nationella hjälpmedelsdagen firas på Karlskoga lasarett

MS-yoga, uppvisning av assistanshundar, provning av hjälpmedel, fiskdamm för barn, information från patientföreningar och hjälpmedelskonsulenter samt distriktsarbetsterapeuter , utställare från olika företag och mycket mer när hjälpmedelsdagen uppmärksammas.

Tomas Eriksson ordförande Neuroförbundet, Anette Jansson Rehabchef på Karlskoga lasarett och Christer Andersson, ordförande DHR, har sytt ihop ett gediget program under den nationella hjälpmedelsdagen i västra länsdelen. Det här är första gången som dagen.

– Det är fredagen den 23 september som vi arrangerar dagen och vi kommer att hålla till ute i entrén till lasarettet samt på Rehabenheten, säger Tomas Eriksson.

Alla är välkomna att ta del av olika hjälpmedel. Testa och prova på dem, allt från små hjälpmedel till elrullstolar.

– Vi har bjudit hit olika leverantörer av hjälpmedel, politiker, patientorganisationer. Det kommer bli MS-yoga som besökare kan få prova på. Dessutom kommer det hit personal som lär upp assistanshundar så då får vi se hur hundarna jobbar. Är det någon som vill delge någon information om hjälpmedel så får de gärna höra av sig till oss.

– Schemat börjar med att de visar upp en trappklättrare där en rullstol kan åka upp för en trappa. Det kommer finns rullstols- och rollatorservice under hela dagen och besökarna ska även få prova på i en testbana för rullstolar och rollatorer. Det är viktigt att folk får prova på att köra och se att det inte alltid är så lätt, säger Christer Andersson.

Arrangemanget vänder sig till alla. Spindeln i nätet är Anette Jansson, Rehabchef på Karlskoga lasarett.

– Jag kommer finnas därute under dagen och ser till tipspromenaden som slutar här inne på rehabavdelningen.

Tomas Eriksson ordförande Neuroförbundet, Anette Jansson Rehabchef på Karlskoga lasarett och Christer Andersson, ordförande DHR, har sytt ihop ett gediget program under den nationella hjälpmedelsdagen i västra länsdelen. Det här är första gången som dagen.

– Det är fredagen den 23 september som vi arrangerar dagen och vi kommer att hålla till ute i entrén till lasarettet samt på Rehabenheten, säger Tomas Eriksson.

Alla är välkomna att ta del av olika hjälpmedel. Testa och prova på dem, allt från små hjälpmedel till elrullstolar.

– Vi har bjudit hit olika leverantörer av hjälpmedel, politiker, patientorganisationer. Det kommer bli MS-yoga som besökare kan få prova på. Dessutom kommer det hit personal som lär upp assistanshundar så då får vi se hur hundarna jobbar. Är det någon som vill delge någon information om hjälpmedel så får de gärna höra av sig till oss.

– Schemat börjar med att de visar upp en trappklättrare där en rullstol kan åka upp för en trappa. Det kommer finns rullstols- och rollatorservice under hela dagen och besökarna ska även få prova på i en testbana för rullstolar och rollatorer. Det är viktigt att folk får prova på att köra och se att det inte alltid är så lätt, säger Christer Andersson.

Arrangemanget vänder sig till alla. Spindeln i nätet är Anette Jansson, Rehabchef på Karlskoga lasarett.

– Jag kommer finnas därute under dagen och ser till tipspromenaden som slutar här inne på rehabavdelningen.

  • Anders Persson