2016-09-16 16:38

2016-09-16 21:23

Hett tema i årets Konst Runt Möckeln

KARLSKOGA: Gemensam utställning för deltagarna

Lördagen den 17 september är det vernissage i Konsthallen i Karlskoga. Där kan man få sig ett axplock från de konstnärer som deltar i årets Konst Runt Möckeln.

Nästa helg är det dags för den tolfte upplagan av Konst Runt Möckeln. Som ett avstamp för evenemanget har de deltagande konstnärerna en gemensam utställning på Konsthallen i Karlskoga. Vernissagen är den 17 september klockan 11 till 15.

– Den som snabbt vill orientera sig bland konstnärerna kan komma hit innan de går på Konst Runt Möckeln, tipsar konstnären Göran Persson som är en av deltagarna.

På Konsthallen kan man få sig ett smakprov av vad de olika konstnärerna har att erbjuda, medan man på plats ute hos dem har mycket mer att välja på.

– I flera fall handlar det om hela årsproduktionen, säger Göran Persson.

Ulrika Andersson är föreningen Kons Runt Möckelns ordförande. Hon hoppas att årets arrangemang ska locka ännu fler besökare än tidigare års upplagor.

– De senaste åren har vi sett en större spridning på besökarna. De kommer inte bara från Karlskoga och Degerfors utan från hela länet och även från Västkusten och norrifrån, säger hon.

Förra året var temat vatten. I år är det eld. Konstnärerna har tolkat temat på väldigt olika sätt. Några exempel: Marga Carlsson ställer ut keramikskålar som fått sin silversvarta ton genom ett väldigt speciellt bruk av eld under bränningen. Ulrika Andersson har gjort en målning som föreställer glödande koll. Göran Persson har skurit ut ett mönster i stål med hjälp av laser.

– Det är lite eld i det läget, konstaterar han.

Att Konst Runt Möckeln blivit så populärt tror Ulrika Andersson beror på att besökarna får möta konstnärerna på plats i ateljéerna, vilket gör mötet väldigt personligt. Hon ser fram emot årets upplaga.

– Nästa helg slår vi upp portarna. Det känns pirrigt! säger hon.

Nästa helg är det dags för den tolfte upplagan av Konst Runt Möckeln. Som ett avstamp för evenemanget har de deltagande konstnärerna en gemensam utställning på Konsthallen i Karlskoga. Vernissagen är den 17 september klockan 11 till 15.

– Den som snabbt vill orientera sig bland konstnärerna kan komma hit innan de går på Konst Runt Möckeln, tipsar konstnären Göran Persson som är en av deltagarna.

På Konsthallen kan man få sig ett smakprov av vad de olika konstnärerna har att erbjuda, medan man på plats ute hos dem har mycket mer att välja på.

– I flera fall handlar det om hela årsproduktionen, säger Göran Persson.

Ulrika Andersson är föreningen Kons Runt Möckelns ordförande. Hon hoppas att årets arrangemang ska locka ännu fler besökare än tidigare års upplagor.

– De senaste åren har vi sett en större spridning på besökarna. De kommer inte bara från Karlskoga och Degerfors utan från hela länet och även från Västkusten och norrifrån, säger hon.

Förra året var temat vatten. I år är det eld. Konstnärerna har tolkat temat på väldigt olika sätt. Några exempel: Marga Carlsson ställer ut keramikskålar som fått sin silversvarta ton genom ett väldigt speciellt bruk av eld under bränningen. Ulrika Andersson har gjort en målning som föreställer glödande koll. Göran Persson har skurit ut ett mönster i stål med hjälp av laser.

– Det är lite eld i det läget, konstaterar han.

Att Konst Runt Möckeln blivit så populärt tror Ulrika Andersson beror på att besökarna får möta konstnärerna på plats i ateljéerna, vilket gör mötet väldigt personligt. Hon ser fram emot årets upplaga.

– Nästa helg slår vi upp portarna. Det känns pirrigt! säger hon.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.