2016-09-12 06:00

2016-09-12 06:00

Sangré har fullt upp

MUSIK: "Jag fyller 63 i år men har inga planer på att pensionera mig vid 65"

Turnén med låtar av Björn Afzelius drar igång 26 september och i slutet av november startar turnén för två julkonserter. En med Rickard Söderberg och Arja Saijonmaa, den andra med Magnus Carlsson och Jessica Andersson. Cenneth Sangré är gemensam nämnare för dessa tre arrangemang.

Tusen bitar, en konsert med sånger om kärlek och orättvisor av Björn Afzelius, bygger på en idé av Cenneth Sangré och Olle Nyberg, som spelade med Björn Afzelius i bandet Globetrotters. En klassisk jul med Rickard Söderberg och Arja Saijonmaa gör han tillsammans med Julius Malmström som driver Julius Production medan Christmas Night med Magnus Carlsson och Jessica Andersson görs tillsammans med Krall Entertainment.

– Vi håller på att fylla Oslo konserthus med Tusen bitar, säger Cenneth Sangré och berättar att idén till den här produktionen väcktes långt före den uppmärksammade filmen med samma namn.

– Jag och Olle Nyberg har funderat på det här i säkert tio år men av olika anledningar blev det inte av förrän förra våren. Höstens turné med Tusen bitar pågår under oktober men det blir en fortsättning även nästa år då vi siktar in oss mer på Danmark och Norge, fortsätter Sangré och påminner om att Björn Afzelius var större i Danmark än i Sverige.

– Björn Afzelius var ett år huvudakt på Roskildefestivalen.

– Nu har vi satt ihop ett program med låtar av Afzelius som vi gör så nära originalet vi kan, fast lite uppdaterade. Göran ”Guran” Blomgren var i många år ljudkille hos Afzelius och här sjunger han och berättar anekdoter från turnéerna.

– Vi får också, med benäget tillstånd från Björn Afzelius döttrar, använda bilder från hans karriär och vi gör också en Elvis, det vill säga låter Björns röst sjunga med i en sång, fortsätter Cenneth Sangré och berättar att två av originalmedlemmarna i Globetrotters ingår i bandet och det är Olle Nyberg, klaviatur, och Per Melin, trummor. Mats ”Mackan” Englund, bas, var med i fjol vår medan Micke ”Nord” Andersson tillkommit som gitarrist.

– Jag har alltid tyckt om Björns musik även om jag inte var intresserad av hans politiska åsikter, tillägger Sangré och avslöjar att han under sin tid som trummis i dansbandet Leif Hultgrens själv spelade Afzeliuslåtar.

Tusen bitar-turnén landar i Örebro Conventum 22 oktober.

Cenneth Sangré ligger också bakom idén att få Rickard Söderberg, en mycket duktig operatenor, att göra en julkonsert.

– Jag bad kompisen Julius Malmström ringa Rickard och han tände på alla cylindrar. Sen funderade vi på vem han skulle ha som partner och efter en del tankeverksamhet fastnade vi för Arja Saijonmaa.

– Det är en osannolik kombination men Rickard och Arja fann varandra direkt och fungerar utmärkt ihop, säger Cenneth Sangré och tipsar om att En klassisk jul kommer till Karlstad CCC den 17 december och Örebro Conventum 18 december.

– Christmas Night har vi gjort några år och Magnus Carlsson är den fasta punkten. Det varierar vilka han har med sig men i fjol och i år är det Jessica Andersson som delar scen med honom och båda är riktigt folkkära, konstaterar Cenneth Sangré och berättar att Christmas Night infaller 2 december i Karlstad CCC och 21 december i Örebro Conventum.

– Vi gör 25 orter med Christmas Night och ungefär lika många med En klassisk jul.

Cenneth Sangré driver sedan 2013 verksamheten i Sangré Event AB. CS Event AB gick i konkurs i november 2012 och konkursförvaltaren avvecklade bolaget men det dröjde inte lång tid innan Sangré var i gång igen.

– Jag körde ett år som enskild firma och hade väldigt hög omsättning så enskild firma är ingen bra grej för mig. Det är för stora risker och därför bildade jag i slutet av 2013 ett aktiebolag som heter Sangré Event.

Cenneth Sangré har varit verksam som arrangör sedan tidigt 1980-tal och drev också Krokbornsparken under nio säsonger. Han startade CS Produktion som enskild firma i slutet av 1980-talet men ombildade verksamheten till aktiebolag några år senare. CS Produktion gick i konkurs 2001 efter en särdeles regnig sommar.

– Jag har tyvärr två konkurser bakom mig, säger Sangré.

– Förr gjorde jag mycket utländska akter, jag hade till exempel Scorpions i Karlskoga redan 1983, men det har jag mer eller mindre lagt ned. Det är för riskfyllt när man är en så liten spelare som jag, tillägger han och förklarar konkursen 2012 med stora utländska risktaganden.

Cenneth Sangré har genom åren gjort över 100 olika föreställningar i Karlskoga och var också den som 1987 startade Nightshift på Statt efter att ha fått frågan av Jan Gillberg. Han har funnits i musikbranschen i mer än 40 år och har inga planer på att lägga av.

– Jag fyller 63 senare i år men tänker inte pensionera mig vid 65. Det behövs inte i den här branschen. Se på Vicky von der Lancken som snart är 75 och i full gång, säger Sangré.

Tusen bitar, en konsert med sånger om kärlek och orättvisor av Björn Afzelius, bygger på en idé av Cenneth Sangré och Olle Nyberg, som spelade med Björn Afzelius i bandet Globetrotters. En klassisk jul med Rickard Söderberg och Arja Saijonmaa gör han tillsammans med Julius Malmström som driver Julius Production medan Christmas Night med Magnus Carlsson och Jessica Andersson görs tillsammans med Krall Entertainment.

– Vi håller på att fylla Oslo konserthus med Tusen bitar, säger Cenneth Sangré och berättar att idén till den här produktionen väcktes långt före den uppmärksammade filmen med samma namn.

– Jag och Olle Nyberg har funderat på det här i säkert tio år men av olika anledningar blev det inte av förrän förra våren. Höstens turné med Tusen bitar pågår under oktober men det blir en fortsättning även nästa år då vi siktar in oss mer på Danmark och Norge, fortsätter Sangré och påminner om att Björn Afzelius var större i Danmark än i Sverige.

– Björn Afzelius var ett år huvudakt på Roskildefestivalen.

– Nu har vi satt ihop ett program med låtar av Afzelius som vi gör så nära originalet vi kan, fast lite uppdaterade. Göran ”Guran” Blomgren var i många år ljudkille hos Afzelius och här sjunger han och berättar anekdoter från turnéerna.

– Vi får också, med benäget tillstånd från Björn Afzelius döttrar, använda bilder från hans karriär och vi gör också en Elvis, det vill säga låter Björns röst sjunga med i en sång, fortsätter Cenneth Sangré och berättar att två av originalmedlemmarna i Globetrotters ingår i bandet och det är Olle Nyberg, klaviatur, och Per Melin, trummor. Mats ”Mackan” Englund, bas, var med i fjol vår medan Micke ”Nord” Andersson tillkommit som gitarrist.

– Jag har alltid tyckt om Björns musik även om jag inte var intresserad av hans politiska åsikter, tillägger Sangré och avslöjar att han under sin tid som trummis i dansbandet Leif Hultgrens själv spelade Afzeliuslåtar.

Tusen bitar-turnén landar i Örebro Conventum 22 oktober.

Cenneth Sangré ligger också bakom idén att få Rickard Söderberg, en mycket duktig operatenor, att göra en julkonsert.

– Jag bad kompisen Julius Malmström ringa Rickard och han tände på alla cylindrar. Sen funderade vi på vem han skulle ha som partner och efter en del tankeverksamhet fastnade vi för Arja Saijonmaa.

– Det är en osannolik kombination men Rickard och Arja fann varandra direkt och fungerar utmärkt ihop, säger Cenneth Sangré och tipsar om att En klassisk jul kommer till Karlstad CCC den 17 december och Örebro Conventum 18 december.

– Christmas Night har vi gjort några år och Magnus Carlsson är den fasta punkten. Det varierar vilka han har med sig men i fjol och i år är det Jessica Andersson som delar scen med honom och båda är riktigt folkkära, konstaterar Cenneth Sangré och berättar att Christmas Night infaller 2 december i Karlstad CCC och 21 december i Örebro Conventum.

– Vi gör 25 orter med Christmas Night och ungefär lika många med En klassisk jul.

Cenneth Sangré driver sedan 2013 verksamheten i Sangré Event AB. CS Event AB gick i konkurs i november 2012 och konkursförvaltaren avvecklade bolaget men det dröjde inte lång tid innan Sangré var i gång igen.

– Jag körde ett år som enskild firma och hade väldigt hög omsättning så enskild firma är ingen bra grej för mig. Det är för stora risker och därför bildade jag i slutet av 2013 ett aktiebolag som heter Sangré Event.

Cenneth Sangré har varit verksam som arrangör sedan tidigt 1980-tal och drev också Krokbornsparken under nio säsonger. Han startade CS Produktion som enskild firma i slutet av 1980-talet men ombildade verksamheten till aktiebolag några år senare. CS Produktion gick i konkurs 2001 efter en särdeles regnig sommar.

– Jag har tyvärr två konkurser bakom mig, säger Sangré.

– Förr gjorde jag mycket utländska akter, jag hade till exempel Scorpions i Karlskoga redan 1983, men det har jag mer eller mindre lagt ned. Det är för riskfyllt när man är en så liten spelare som jag, tillägger han och förklarar konkursen 2012 med stora utländska risktaganden.

Cenneth Sangré har genom åren gjort över 100 olika föreställningar i Karlskoga och var också den som 1987 startade Nightshift på Statt efter att ha fått frågan av Jan Gillberg. Han har funnits i musikbranschen i mer än 40 år och har inga planer på att lägga av.

– Jag fyller 63 senare i år men tänker inte pensionera mig vid 65. Det behövs inte i den här branschen. Se på Vicky von der Lancken som snart är 75 och i full gång, säger Sangré.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.