2016-09-10 06:00

2016-09-10 06:00

Jonas Gardell på turné

KULTUR: Nypremiär för 30 år tillsammans

I september åker Jonas Gardell på turné med showen 30 år tillsammans. Dessutom släpps hans nya bok Bara på besök.

Jonas Gardells show 30 år tillsammans hade premiär på Cirkus i Stockholm i april och ropsades av kritikerna. Den 15 september är det nypremiär för showen, som sedan visas i 20 föreställningar på Rival i Stockholm. Efter det följer en Sverigeturné med premiär den 21 oktober i Helsingborg. Den 19 november kommer showen till CCC i Karlstad och dagen efter till Conventum i Örebro.

”Jag är så peppad av att publiken är så peppad, säger Jonas Gardell inför nypremiären, det blev ju nästan utsålt över snart sagt hela landet långt i förväg, och eftersom premiären klarades av redan i april VET jag ju att det är en rolig show jag har att bjuda på”, säger Jonas Gardell i ett pressmeddelande.

Ny bok

Hans nya bok Bara på besök, med bilder av bland andra Stellan Herner, kommer ut samma dag som showen har nypremiär. I den har Gardell samlat minnen och bilder från sitt liv som artist och författare.

”Att få släppa en glassig och dyr ”coffee table book” som Bara på besök med minnen från de här 30 åren är ju också en dröm. Stellan och jag har frossat i alla bilder och det var skitspännande att får skriva texterna om åren som gått”, säger Gardell.

Jonas Gardells show 30 år tillsammans hade premiär på Cirkus i Stockholm i april och ropsades av kritikerna. Den 15 september är det nypremiär för showen, som sedan visas i 20 föreställningar på Rival i Stockholm. Efter det följer en Sverigeturné med premiär den 21 oktober i Helsingborg. Den 19 november kommer showen till CCC i Karlstad och dagen efter till Conventum i Örebro.

”Jag är så peppad av att publiken är så peppad, säger Jonas Gardell inför nypremiären, det blev ju nästan utsålt över snart sagt hela landet långt i förväg, och eftersom premiären klarades av redan i april VET jag ju att det är en rolig show jag har att bjuda på”, säger Jonas Gardell i ett pressmeddelande.

Ny bok

Hans nya bok Bara på besök, med bilder av bland andra Stellan Herner, kommer ut samma dag som showen har nypremiär. I den har Gardell samlat minnen och bilder från sitt liv som artist och författare.

”Att få släppa en glassig och dyr ”coffee table book” som Bara på besök med minnen från de här 30 åren är ju också en dröm. Stellan och jag har frossat i alla bilder och det var skitspännande att får skriva texterna om åren som gått”, säger Gardell.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.