2016-09-09 16:31

2016-09-09 16:31

Fick ännu ett inbrott

KARLSKOGA: Materiel för uppåt en halv miljon kronor stals

Förra veckan skrev vi om ett företag som för andra gången på kort tid drabbats av inbrott och stöld. Nu har det skett igen.

Det var mellan den 7 och 8 september som tjuvarna bröt sig in i företaget Henrik Bergs gräv och entreprenads lokaler på Kilsta industriområde.

Förövarna tog sig in genom att göra hål i taket. Väl inne i lokalen bröt de upp ett antal containrar som innehöll diverse utrustning. Värdet av det stulna uppskattas ligga på mellan 30 000 och 500 000 kronor.

Tredje gången

Det är alltså tredje gången på kort tid som företaget drabbats. Förra gången klippte tjuvarna upp stängslet till företaget och då stulit bland annat en timmergrip, en jordborr och en asfaltsskärare. Dessutom hade man den gången brutit sig in i en container och stulit däck till en släpkärra. Värdet uppgick den gången till ett sexsiffrigt belopp.

Redan efter det förra inbrottet hade Henrik Berg tröttnat på att få inbrott och bestämt sig för att höja säkerheten.

Polisen välkomnar tips från allmänheten på telefonnummer 114 14.

Det var mellan den 7 och 8 september som tjuvarna bröt sig in i företaget Henrik Bergs gräv och entreprenads lokaler på Kilsta industriområde.

Förövarna tog sig in genom att göra hål i taket. Väl inne i lokalen bröt de upp ett antal containrar som innehöll diverse utrustning. Värdet av det stulna uppskattas ligga på mellan 30 000 och 500 000 kronor.

Tredje gången

Det är alltså tredje gången på kort tid som företaget drabbats. Förra gången klippte tjuvarna upp stängslet till företaget och då stulit bland annat en timmergrip, en jordborr och en asfaltsskärare. Dessutom hade man den gången brutit sig in i en container och stulit däck till en släpkärra. Värdet uppgick den gången till ett sexsiffrigt belopp.

Redan efter det förra inbrottet hade Henrik Berg tröttnat på att få inbrott och bestämt sig för att höja säkerheten.

Polisen välkomnar tips från allmänheten på telefonnummer 114 14.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.