2016-09-08 20:12

2016-09-08 21:25

Motorcaféet allt mer populärt

MOTOR: Säsongsavslutning för entusiastträffarna

Hembygdsgårdens motorcafé lockar många från både när och fjärran och antalet besökare har stadigt ökat. Kenneth Hjelm och Janina Svensson från Storfors var där för första gången under torsdagen.

Under fyra somrar har Karlskoga Bergslags hembygdsförening anordnat motorcaféet som lockar både bil- och mc-entusiaster. Ungefär 100-150 bilar och mellan 30-100 motorcyklar brukar kunna ses vid hembygdsgården i Aggerud vid träffarna, så också vid gårdagens säsongsavslutning.

– Merparten kommer från närområdet men det är fler och fler utifrån som hittar hit också. Det är roligt att det sprider sig, säger Johan Granquist, en av dem som håller i evenemanget.

Kenneth Hjelm och Janina Svensson hade kommit från Storfors för att delta i motorcaféet. Det var deras första försök men det var just vid en cruising i Karlskoga förra sommaren som de tog klivet över till den fyrhjuliga sidan.

– Vi har åkt motorcykel förut men nu har vi sadlat om. Så förra hösten köpte vi bilen, en Cadillac Eldorado 1976, säger Kenneth.

Sedan dess har de åkt på flera träffar runt om i landet, bland annat i Lunnedet.

– Det är ju så roligt att titta på alla bilar, säger Janina.

Under fyra somrar har Karlskoga Bergslags hembygdsförening anordnat motorcaféet som lockar både bil- och mc-entusiaster. Ungefär 100-150 bilar och mellan 30-100 motorcyklar brukar kunna ses vid hembygdsgården i Aggerud vid träffarna, så också vid gårdagens säsongsavslutning.

– Merparten kommer från närområdet men det är fler och fler utifrån som hittar hit också. Det är roligt att det sprider sig, säger Johan Granquist, en av dem som håller i evenemanget.

Kenneth Hjelm och Janina Svensson hade kommit från Storfors för att delta i motorcaféet. Det var deras första försök men det var just vid en cruising i Karlskoga förra sommaren som de tog klivet över till den fyrhjuliga sidan.

– Vi har åkt motorcykel förut men nu har vi sadlat om. Så förra hösten köpte vi bilen, en Cadillac Eldorado 1976, säger Kenneth.

Sedan dess har de åkt på flera träffar runt om i landet, bland annat i Lunnedet.

– Det är ju så roligt att titta på alla bilar, säger Janina.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.